‘İktidardan düşünce silaha sarıldı’

‘İktidardan düşünce silaha sarıldı’
9 Ağustos 2015 19:41

Barış Bloku tarafından Bakırköy Halk Pazarı’nda düzenlenen ‘Barış Mitingi’ başladı. Mitinge binlerce kişi katılırken, alana girişlerde yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. Mitingte konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Erken seçimden korkmuyoruz. Erken seçimde AKP’den kurtulacağız, demokratik bir halk iktidarı yaratacağız” dedi. Demirtaş, “Sayın geçici Başbakan, bize talimat vermeyi bırak. Önce terörle arana mesafe koy. IŞİD terörüyle arana mesafe koy. Biz sivil siyaset yaptık, sizi iktidardan düşürdük. Siz ne yaptınız, silaha sarıldınız. Asıl silahla, terörle arasına mesafe koyması gereken AKP’dir” şeklinde konuştu.

 

Açılış konuşmaları ile start alan Barış Mitingi’nde HDP Eş genel başkanı SELAHATTİN DEMİRTAŞ da bir konuşma yaptı. Demirtaş’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

 

“Erken seçimden korkmuyoruz”

 

Erken seçimden korkmuyoruz. Erken seçimde AKP’den kurtulacağız, demokratik bir halk iktidarı yaratacağız. Erken seçim yaptıklarına onları pişman edeceğiz. O yüzde 41’i bile bulamayacaklar. Gençlerimizin kanı üzerinden oy hesabı yapanlar, anket yapanlar yüzde 41’e ulaşamayacaklar. Bizim AKP iktidarına bir alternatif bulmamız lazım. Bu çılgınlığa karşı bir çözüm bulmalıyız.

 

“AKP terörle arasına mesafe koymalı”

 

Sayın geçici Başbakan, bize talimat vermeyi bırak. Önce terörle arana mesafe koy. IŞİD terörüyle arana mesafe koy. Biz sivil siyaset yaptık, sizi iktidardan düşürdük. Siz ne yaptınız, silaha sarıldınız. Asıl silahla, terörle arasına mesafe koyması gereken AKP’dir. IŞİD’e kolaylık sağlamak, silah göndermek suçtur. Bunları biz mi yaptık. HDP ile siyaset yoluyla baş edemeyince, silaha sarılan sizsiniz. Bizden hesap sorma değil, halka hesap verme vaktidir. Siz kime neyin hesabını soruyorsunuz.

 

“Bu sefer tam isabet olacak”

 

Sandık yine kurulacak. Tek başına iktidar hesabınız için o sandık yeniden kurulacak. Bu sefer tam isabet yapacağız, tam isabet. AKP’yi ilelebet tarihe gömeceğiz.