İkizlere kreşte dayak zoruyla yemeğe 6 bin lira ceza

İkizlere kreşte dayak zoruyla yemeğe 6 bin lira ceza
20 Eylül 2013 11:27

Adana’da özel bir kreşte 3 yaşındaki ikiz çocuklara yemek yedirirken şiddet uyguladığı iddiasıyla hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 21 yaşındaki Fatma Caymazoğlu, 6 bin lira para cezasına çarptırıldı. Bu ceza ertelendi.

 

 
İlköğretim okulunda öğretmenlik yapan Iraz Gülden Çalışkan ve eşi Metin Çalışkan, ikiz çocukları Yiğit Ali ile Gülsenaz’ı Mahfesığmaz Mahallesi’ndeki özel bir anaokuluna yazdırdı. Anne 21 Mayıs 2013’te kreşe uğradığında, müdür odasındaki güvenlik kamerası ekranında, kreşte görevli öğretmenin çocuklarına art arda kaşıkla yemek verip yutmasını beklemediği, kulağını çekip, kafasına vurduğunu ve kaşığı zorla ağzına sokarak yemek yedirmeye çalıştığını görünce şoke oldu. Hemen yemekhaneye giden Çalışkan, çocuklarını alarak kreşten ayrıldı.

 

ŞİKAYETÇİ OLDU

 

Anne Iraz Gülden eşi Metin ile birlikte Cumhuriyet Savcılığı’na giderek şikayetçi oldu. Bu şikayet üzerine incelenmek üzere kamera kayıtlarına el konuldu. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, kreş görevlisi tutuksuz sanık Fatma Caymazoğlu hakkında ‘kötü muamele’ suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

 

6’ncı Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Fatma Caymazoğlu, yaptığının doğru olmadığını ancak suç işlemek kastıyla hareket etmediğini söyledi. Hamileliğinden kaynaklanan sıkıntıyla öyle hareket ettiğini ileri sürün Caymazoğlu, ara ara çocukların yemek yememek için yemekleriyle oynadığını, kendisinin de aç kalmamaları ve dengeli beslenmeleri için zorla yemeklerini yedirdiğini, bu durumdan dolayı üzgün ve pişman olduğunu söyledi.

 

AFFETMEDİ

 

İkizlerin annesi Iraz Gülden Çalışkan, sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek olay anını şöyle anlattı:

“Görevli büyük yemek kaşığını yarısına kadar doldurup zorla çocuğun ağzına sokmaya çalışıyordu. Sonra oğlumun kulağını tuttu. Ben hemen yemekhaneye çıktım. İçeri girdiğimde hala eli çocuğumun kulağındaydı.”

 

Aileleriyle birlikte duruşmaya gelen ikizler, ifade veremeyecek yaşta oldukları için dinlenmedi.

 

Mahkeme hakimi, ilk duruşma karar verdi ve sanık Fatma Caymazoğlu’nu, ‘kasten yaralama’ suçundan 6 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Sonra hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek, 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına hükmetti. Caymazoğlu, 5 yıl içerisinde benzer suç işlerse 6 bin liralık cezayı da ödeyecek.

 

 

da0f028c26184abe8d964e93b04c3b4d

 

f89ab63ca18d4eb18227c518a0e1d3b2