İkinci ‘makul şüpheli’ oyuncu Deniz Tunca oldu!

İkinci ‘makul şüpheli’ oyuncu Deniz Tunca oldu!
23 Ekim 2014 10:37

Oyuncu Deniz Tunca’nın başına gelenler ‘makul şüphe’ tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Polis çevirmesinde durdurulan Tunca’ya Polis “Çok neşelisin, uyuşturucu mu kullandın” diyerek uyuşturucu testi yaptı. Yani polis Tunca’nın “neşesinden şüphelendi” ceza kesti ama Tunca uyuşturucu ve alkol kullanmadığını ispatladı.

 

 

Hükümetin Yeni yargı paketi kapsamında TBMM’ye sunulan 35 maddelik teklifle şüphelilerin ev ve işyerlerine arama yapabilmek için “somut delile dayalı kuvvetli şüphe” yerine “makul şüphe” yeterli sayılacak olması tartışmalara neden olmuştu.

 

 

Bu gelişme üzerine geçtiğimiz günlerde Adana’da yazdığı Fuat Avni kitabı ile gündeme gelen gazetci yazar Aytekin Gezici makul şüpheli olarak gözaltına alınması kamuoyunun dikkatini çekmiş ve yeni tartışmaların ortaya çıkmasına neden olmuştu.

 

 

Hürriyet yazarı Mehmet Yakup Yılmaz ise bugün ikinci “makul şüpheli” oyuncu Deniz Tunca’nın başına gelenleri yazdı. Deniz Tunca Ortaköy’de polis çevirmesine durdurulunca başına ilginç bir olay geldi.

 

 

‘ÇOK NEŞELİSİN, UYUŞTURUCU MU KULLANDIN’

 

 

Deniz Tunca’ya polis tarafından alkol muayenesi yapılmış ancak bir şey çıkmamış bunun üzerine görevli polislerden biri, “Çok neşelisin, uyuşturucu mu kullandın” diye sormuş ve uyuşturucu testi yapmış. Ardından da “Uyuşturucu kullanmışsınız” deyip ehliyetine 5 yıl süreyle el koymuş, 3 bin 474 lira da para cezası kesmiş. Ancak Tunca’nın uyuşturucu kullanmadığı daha sonra ortaya çıksa da görevli bir polisin , “Çok neşelisin, uyuşturucu mu kullandın” diyerek yaptığı bu uygulama “Makul bir şüphe” yorumlarına neden oldu.

 

 

İşte Hürriyet yazarı Mehmet Yakup Yılmaz’ın yazısındaki ilgili bölüm:

 

 

“Oyuncu Deniz Tunca, Ortaköy’de otomobiliyle giderken polis çevirmesinde durdurulmuş.”,

Kendisine alkol kontrolü yapılmış, bir şey çıkmamış.

Bunun üzerine oradaki görevli polislerden biri, “Çok neşelisin, uyuşturucu mu kullandın” diye sormuş ve uyuşturucu testi yapmış.

Ardından da “Uyuşturucu kullanmışsınız” deyip ehliyetine 5 yıl süreyle el koymuş, 3 bin 474 lira da para cezası kesmiş.

Tunca, “Hayatımda hiç kullanmadığım bir maddeyi kullandığımı söylediler” diye anlatıyor.

Bunun üzerine, Tunca, kan testi yaptırıp mahkemeye başvurmuş. Kan testinin sonucu, Tunca’nın herhangi bir uyuşturucu kullanmadığını gösteriyor.

Mahkeme, Tunca’yı haklı bulup cezanın kaldırılması kararını vermiş.

Normal olarak bizim memlekette herkesin başına gelebilecek bir olay bu, onun için aslına bakarsanız ilginç de değil.

Kim bilir, bu cennet vatanımızın değişik köşelerinde böyle neler oluyordur.

Benim ilgimi çeken şey polisin Tunca’nın “neşesinden şüphelenmesi”!

O polis muhtemelen şöyle düşündü:

“Bu memlekette bir insan bunca olaya rağmen böyle neşeli olabiliyorsa ya sarhoştur ya da uyuşturucu kullanmıştır. Madem sarhoş çıkmadı, o zaman kesin uyuşturucu almış olmalı!”

“Makul bir şüphe” yani!

İnsan, bu memlekette durduk yerde neşelenebilir mi?