İkinci kez saldırdılar

İkinci kez saldırdılar
9 Temmuz 2016 12:30

BURSA’nın Nilüfer İlçesi’nde, geçen salı günü siyah boya ile boyanan Vietnamlı sanatçı Van Hoang Huynh’un Konak Kültürevi önünde sergilenen ‘Özgür Olmak’ adlı heykeline bu kez mavi boyalı saldırıda bulunuldu.

 

 

 

Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’nda Vietnamlı sanatçı Van Hoang Huynh tarafından yapılarak kente armağan edilen ‘Özgür Olmak’ adlı heykel bazı kişiler tarafından hedef alındı. Konak Kültürevi önünde sergilenen heykele geçen salı günü siyah boya ile saldırı düzenlenmişti. Saldırı, Nilüfer Belediyesi tarafından tepkiyle karşılanırken, temizlenen heykel, dün gece de kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce bu kez mavi boya ile boyandı.

Nilüfer Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Bozbey, olayla ilgili olarak, “El insaf. İnsanlıktan nasibini alamamış, sanata ve sanatçıya düşman olan, bir heykele dahi tahammülü olmayan bu zihniyeti tekrar tekrar kınıyorum. Biz her zaman olduğu gibi sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

‘MÜSTEHCEN’ PROTESTOSU

 

 

 

Nilüfer’de, 2011 yılında düzenlenen Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’nda Ukraynalı heykeltıraş Gutyrya Vyacheslav tarafından Bursa’ya hediye edilen Adem ile Havva heykeli geçtiğimiz nisan ayında Ak Parti Nilüfer İlçe Teşkilatı tarafından müstehcen olduğu gerekçesiyle protesto edilmişti. Nilüfer belediye Başkanı Başkanı Mustafa Bozbey ise esere sahip çıkmıştı.

 

 

Halil ÖZÇOBAN/ BURSA, (DHA)