İki sendika grev kararı aldı!

İki sendika grev kararı aldı!
22 Ocak 2018 15:52

Metal sektörü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenle anlaşma sağlayamayan iki sendika 2 Şubat’ta grev kararı aldı.

 

 

 

Otomotiv, beyaz eşya ve demir-çelik sektöründe çalışan 130,000 işçiyi temsil eden üç sendika ile işverenleri temsil eden Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında 2017-2019 dönemi toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde arabuluculuk sürecinin uzlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından en büyük iki sendika grev kararı aldı.

Türk Metal Sendikası Cumartesi, Birleşik Metal-İş ise bugün yaptığı açıklamada 2 Şubat’ta grev uygulama kararı aldıklarını açıkladı.

MESS’e mensup şirketler arasında Ford Otosan, Tofaş, Renault, Arçelik gibi sanayi üreticileri, demir-çelik üreticileri ve tedarik sanayi şirketleri bulunuyor.

Üç sendika ile MESS arasında Ekim ayında başlayan ve iki ay süren müzakerelerde ücret ve sosyal haklar başta olmak üzere birçok konuda uzlaşma sağlanamamadı. Bunun ardından Ocak ayının başında yürütülen arabulucuk görüşmeleri de anlaşmazlıkla sonuçlandı. Görüşmeler üç sendika ile MESS arasında ayrı ayrı yapılıyor.

Reuters tarafından toplu iş sözleşmesi yürüten üçüncü sendika Çelik-İş’e ise ulaşılamadı.

REUTERS