İki kuruluş daha İngiltere’nin kredi notunu düşürdü

İki kuruluş daha İngiltere’nin kredi notunu düşürdü
29 Haziran 2016 08:09

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in İngiltere’nin kredi notunun görünümünü negatife çekmesinin ardından Standard and Poor’s (S&P) ve Fitch Ratings de ülkenin kredi notunu düşürdü.

 

 

 

 

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in AB’den ayrılma kararı alan İngiltere’nin AA1 seviyesinde olan kredi notunun görünümünü geçtiğimiz cumartesi günü negatife çekmesinin ardından iki kredi derecelendirme kuruluşu daha İngiltere’nin kredi notunu düşürdü.

 

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, İngiltere’de gerçekleştirilen referandumda AB’den ayrılma kararı çıkmasının ardından Standard and Poor’s (S&P) söz konusu kararın ülkenin ekonomik performansında kötüleşmeye yol açabileceği gerekçesiyle İngiltere’nin kredi notunu en yüksek düzey olan AAA’dan AA’ya indirdi.

 

Diğer bir kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings de referandum sonrasında yaşanan belirsizliğe dikkat çekerek İngiltere’nin AA+ olan kredi notunu AA’ya düşürdü. Fitch Ratings ayrıca AB ile İngiltere arasındaki ticaret şartlarının değişecek olmasının ve göç ile yabancı yatırımlarda yaşanabilecek azalmanın ülkenin orta vadeli büyümesini olumsuz etkileyebileceğini belirtti.

 

 

Kaynak: Reuters