İki açıklamadaki önemli çelişki

İki açıklamadaki önemli çelişki
7 Ekim 2015 17:30

Bugün Dışişleri Bakanlığı Rusya konusunda yazılı bir açıklama yaptı ve şöyle dedi…

“Rusya Federasyonu makamlarıyla Ankara’da Bakanlığımızca yapılan görüşmeler ve askeri makamlarımız arasındaki görüşmeler bağlamında herhangi bir çalışma grubu tesisi gündeme gelmemiştir.”

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 

Aynı saatlerde ama Davutoğlu bambaşka bir telden çalıyordu.

 

 

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı’ndaki kahvaltı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “Rusya ile müzakerelerimiz sürüyor, görüşmeye her an hazırız, Ankara’da bu konuda bir zirve yapabiliriz” dedi.

 

 

Oysa Dışişleri Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında Rusya ile görüşmeme tavrına vurgu yapılıyor ve Türkiye’nin Rusya’ya tavrının sert olduğu havası veriliyordu.

 

 

Bu iki açıklamadki büyük çelişkiyi izah etmek, ama, zor değil.

 

 

Şöyle ki…

 

 

Dışişleri geçici Bakanı Feridun Sinirlioğlu Tayyip Erdoğan’ın emri altında birisi.

 

 

Ve, Tayyip Erdoğan kamuoyuna, “Rusya’ya sert yapan dünya lideri” havası basmak için böyle bir açıklama yaptırıyor Dışişleri aracılığı ile.

 

 

Davutoğlu’nun ayakları ise biraz daha yerde ve başına patlayacak bir enerji krizi var, ayrıca da Davutoğlu’nun düşüncesinde, “Erdoğan bizi rahat bıraksın, Türkiye’yi yönetmeye çalışalım” da var.

 

 

Ayrıca da, Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasındaki hava basımının aksine, Türkiye Rusya ile görüşüyor ve Davutoğlu da bugünkü açıklamasında bu basit ve yalın gerçeği açıklıyor, “Rusya ile müzakereler sürüyor” derken.

 

 

Gerçeği söyleyen Davutoğlu yani.

 

 

Dışişleri ise, Tayyip Erdoğan eksenli bir havagazı yayıyor sadece.

 

 

İLKER BAŞBUĞ’UN YARGITAY’DA SÖYLEDİKLERİ

 

 

Bu sabah İlker Başbuğ’un Yargıtay’da verdiği ifadeyi okurken tüylerim diken diken oldu.

 

 

Evet, söylediği şeyleri ilk kez duymuyoruz ama yine de İlker Başbuğ’un, “George Bush yönetimi Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı oynanan oyunu desteklemiştir, siyasi iktidar ise, ‘ne istediler de vermedik’ ifadeleri ile cemaate bu konuda gerekli desteği verdiğini açıkça ifade etmiştir” sözleri ile çok açık ifadeler kullandı.

 

 

Başbuğ’un bu ifadelerindeki olguların (George Bush’un cemaate ve AKP’ye Türk ordusunu yıkma konusunda verdiği destek) TSK’nın resmi evraklarında da yer aldığından kuşkum yok.

 

 

Öte yandan dünyanın en aptal politikacılarından George Bush’un Saddam’dan intikam almak ve Ortadoğu’yu din istismarcısı alçakları kullanarak dizayn etme konusunda Türkiye’yi yem etmek için Tayyip Erdoğan’ı TSK’ya karşı kullanmış olduğu bir kez daha tarih duvarına yazıldı bugün.

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İstanbul’a alındı gözüyle bakabiliriz
Gökhan Zan ve ses kaydı
Didik didik bir şey aramışlar