İhsanoğlu: İstiklal Marşı’nı anamın sütüyle beraber emdim

İhsanoğlu: İstiklal Marşı’nı anamın sütüyle beraber emdim
1 Ağustos 2014 14:41

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Mehmet Akif’in mezarını ziyarette okuduğu İstiklal Marşı dizelerinin Çanakkale şiiri olarak söylemesini her mitingde gündeme Başbakan Erdoğan’a “Yahu siz daha İstiklal Marşı’nı öğrenmeden ben onu anamın sütüyle beraber emdim” yanıtladı.

 

Seçim çalışmaları kapsamında Adana Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla biraraya gelen Ekmeleddin İhsanoğlu’na büyük ilgi vardı. Kürsüye sağında MHP İl Başkanı solunda CHP İl Başkanı Orhan Sümer’in yer aldığı Ekmeleddin İhsanoğlu, vatandaşa hizmet etmek için yola çıktığını anlattı.
Katılımcılarla birlikte İstiklal Marşı’nı okuyan Ekmeleddin İhsanoğlu, İstiklal Marşı’nı bile çirkin siyasete ve çirkin politikaya alet etmek isteyenlerin türediğini savundu.
“Büyük Türkiye’nin Cumhurbaşkanı” sloganlarının atıldığı salonda konuşan Ekmeleddin İhsanoğlu, “Bana hiç bir şey bulamıyorlar. Sonra diyorlar ki İstiklal Marşı’nı bilmiyor. Yahu siz daha İstiklal Marşı’nı öğrenmeden ben onu anamın sütüyle beraber emdim. Büyük ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un en çok sevdiği, güvendiği arkadaşının oğluyum. Nasıl olur da böyle şeyler söylersiniz? İftira atıyorlar” dedi.