İhsan Özkes Üsküdar seçimleri için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu

İhsan Özkes Üsküdar seçimleri için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu
21 Mayıs 2014 16:14

CHP PM Üyesi, İstanbul Milletvekili ve son yerel seçimlerde Üsküdar Belediye Başkan Adayı İhsan Özkes Üsküdar Seçimlerini anayasa mahkemesine götürdü.
Özkes mahkeme çıkışında “Üsküdar’da seçimleri kazandık. Ancak masada kaybettik. Yaptığımız itirazlar maalesef reddedildi. Şimdi Anayasa Mahkemesi’ne de bireysel müracaatta bulundum. Üsküdar İlçe Başkanımız Sayın Binali Coşkun da ayrıca bireysel başvuruda bulundu. Bu konunun takipçisiyiz. Seçim çalışmalarında yoğun performans gösteren partili arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. ” dedi.

 

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Binali Coşkun ve Belediye Meclis Üyesi Av. Banu Gün Öztürk ile Anayasa Mahkemesi’ne başvuran Özkes, Üsküdar’da yapılan seçimlerde tam bir kanunsuzluk olduğunu, hukuk katliamı yaşandığını belirtti.

 

Üsküdar sandıklarından, Ümraniye Belediye Meclis Üyelerine ait pusulaların çıktığını savunan Özkes, “Bizim kazanacağımızı biliyorlardı. Bunu nedenle seçimi iptal ettirmek için yapılmış bir provokasyondu bu” dedi.

 

Muhtar pusulalarının diğer pusulalarla aynı sandığa atıldığı, sandıkların bir kısmında geçerli bir kısmında ise geçersiz sayıldığını öne süren Özkes, iki okulda bomba ihbarı nedeniyle okulların boşaltıldığını anlattı.

 

Sonuç tutanaklarında da ciddi tahribat, oynama yapıldığını belirten Özkes, oy kullanan seçmen sayısı ile sandıkta çıkan zarfların da tutmadığını savundu. Sandıklarda oy kullanan seçmen sayısından fazla kullanılmış zarflarla, kullanılmış fazla oy pusulaları çıktığını söyleyen Özkes daha önce Üsküdar İlçe Seçim ve İstanbul İl Seçim Kurulu’na yaptıkları başvuruların haksız bir şekilde reddedildiğini söyledi.