İhsan Özkes umarım kabinede yer almaz

İhsan Özkes umarım kabinede yer almaz
25 Ağustos 2015 17:30

Umarım kabinede yer almaz diyorum çünkü bu kabinede yer almayı kabul eden ve eskiden veya halen muhalefete mensup olmuş herkes kişisel tarihini kirletmiş olacak.

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

Ve, ben İhsan Özkes’le geçmişte konuşmuştum, iyi bir insan olduğu, ilkeleri olduğu yönünde bir kanaat edinmiştim.

 

CHP’den istifa etmiş olabilir, parti yönetimi ile ihtilaf yaşamış olabilir ama tüm bunlar Erdoğan emriyle tüm seçim sonuçlarının askıya alınarak, ortaya çıkan TBMM tablosu çiğnenerek, Erdoğan tepemize çökmeye devam edebilsin diye kurulacak bu seçim hükümetinin kabinesinde yer almak gerçekten de kişiliğine önem veren, demokrasiye inanan, ahlaka değer veren her insanı siyaseten öldürür.

 

Onu, Erdoğan tarafından halka ve demokrasiye karşı kullanılmış bir zavallı durumuna düşürür.

 

Dünyanın gelmiş geçmiş en aşağılık, ikiyüzlü, sinsi ve ahlaksız siyasetlerinden birini yürüten şahıs tarafından kullanılmış olmak gibi bir zul’ü kimse için dilemem.

 

İhsan Özkes için hiç dilemem.

 

Bu arada, İhsan Özkes’i bugün telefonla aradım.

 

Kabinede yer alacağı söylentileri doğru mu diye sordum ama cevap alamadım.

 

Ama mesela, “Partiler içindeki çatlaklardan faydalanmaya çalışanlar” dediğimde, “Ben parti içi çatlak değilim ki, istifa ettim, bağımsızım” dedi.

 

Bu sözden sanki kabinede yer almaya meyilli olabilir sonucu çıkıyor gibi oldu ama tabii birşey söylemek doğru olmaz bilmeden.

 

Bakalım, zaten görülecek ne olduğu.

 

EYVAH DEDİM

 

Dün Yarbay Alkan Alkan ile yazıyı yazdıktan sonra evden çıktım, bir büfeden birşey alacaktım, içeri girdim, büfedeki televizyonda HDP’li İhsan Baluken konuşuyordu.

 

Konu Yarbay Alkan’ın söyledikleri idi ve Baluken Yarbay Alkan’ın sözlerini doğru bulduğunu söylüyordu.

 

Baluken yani, “çözüm diyordunuz, şimdi neden savaş diyorsunuz” sözlerini kendi açısından yorumluyor ve, “biz de işte savaş olmasın, masaya oturalım ve müzakere edelim PKK ile diyoruz” anlamına gelecek şekilde konuşuyordu.

 

Oysa Yarbay Alkan’ın sözleri çözüm deyip, askeri bağladıktan ve askerin güvenliğini yok eden şartların tüm toprağa yayılmasından sonra yeniden askeri tehlike exponenti çok artmış bir ortama süren hükümet idi.

 

İçimden, “eyvah” dememin sebebi ise, kaçak saray mukiminin emriyle Baluken’in bu sözlerinin Yarbay Alkan’a karşı kullanılacağını düşünmemdi.

 

Nitekim eminim bu suçlama yapılacaktır Yarbay Alkan’a.

 

Ama TSK’ya düşen Baluken’in sözleri ile Yarbay Alkan’ı suçlamak değil, onun sözlerindeki doğruluğa, samimiyete saygı göstermektir.

 

Herhalde bu ülkede olanların sorumlusu Yarbay Alkan değil, di mi?

 

Ve, onlarca askerin PKK kapanına terk edilmesinin sorumlusu da o değil, di mi?

 

Ve, bu halk onu bağrına bastı ve ona kimse dokunmasın.

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İstanbul’a alındı gözüyle bakabiliriz
Gökhan Zan ve ses kaydı
Didik didik bir şey aramışlar