İhracatın Artmasıyla Dokuma Sektörüne İlgi Arttı-Dokuma Sektörü-Ledtex Webbing

İhracatın Artmasıyla Dokuma Sektörüne İlgi Arttı-Dokuma Sektörü-Ledtex Webbing
15 Eylül 2020 09:07

İhracatın artması, yurt dışından ülkemizde üretilen dokuma ürünlere ilgiyi de artırdı. Dokuma halı, kilim, elbise ve farklı tekstil çeşitleri özellikle ülkemize gelen turistler tarafından oldukça ilgi görüyor. Bunun yanında iç pazarda da temel ihtiyaç kategorisinde değerlendirilen dokuma ve dokuma ürünleri müşteriler tarafından sıkça tercih ediliyor.

 

Belirtmeye çalıştığımız dokuma ürünlerinde birçok farklı malzeme ve yöntem kullanılıyor. Bunların içinde en önemlilerinden biri ise lastik dokuma ve lastik çeşitleridir. Dokuma sektöründe lastik dokuma olarak yapılan iş özellikle kullanıldıkları kıyafetleri derli toplu tutma konusunda etkili oluyor. Bunun yanında dokumanın yapıldığı atölyeler ve makinalar son derece teknolojik ve ihtiyaca cevap verecek türden oluyor. Bunun için dokuma sektörünün öncü firmalarından olan Ledtex Webbing hem lastik dokuma işleminde hem de kaliteli ve prensipli bir şekilde iş yaparak iç ve dış pazardaki ihtiyaca cevap vermeye çalışıyor.

Dokuma sektöründe diğer önemli bir dokuma ürünü ise kolon dokuma olarak adlandırılıyor. Bu dokuma şekli ise daha çok geçmişten günümüze ulaşan tekniklerden biri olarak değerlendiriliyor. Geçmişte el tezgahlarında ve belirli yöntemlerle yapılan kolon dokuma işi zaman içerisinde hem teknik hem de tezgahlardan makinalara dönüşerek daha modern ve daha hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Bu dokuma işleminde yün, iplik, keten vb. kumaşların dokunma işlemi yapılıyor. Ledtex Webbing kolon dokuma işleminde teknik makinalar kullanarak kaliteyi devamlı yüksek tutmayı amaçlıyor.

Dokuma alanında müşterilere sunulan diğer bir hizmet de dokuma şeritlerdir. Belirli standartlarda üretilen dokuma şeritler model çeşitleri ve üretim amacındaki farklı sebepler nedeniyle oldukça tercih ediliyor. Bununla beraber dokuma şerit üretiminde kullanılan iplikler, naylon, pamuk vs. malzemeler hem kullanıcıların tercih ettiği ürünlerdir hem de firmamızın üretimde kullandığı temel malzemelerdir. Dokuma şerit ürünleri jakarlı şerit, fantezi dokuma şerit, kanvas dokuma, simli dokuma, saçaklı dokuma gibi çeşitlerle müşterilerin isteğine özel bir şekilde üretilebiliyor.

Bu saydığımız ürünler dokuma ve tekstil sektörü haricinde birçok sektörde daha kullanılıyor. Belirtilen malzemelerin üretiminde ise ledtex olarak firmamız kaliteden ödün vermeden her zaman en iyiyi ve en mükemmeli arayarak hizmet vermeye devam ediyor. Ayrıca dokuma sektöründe tecrübeli bir marka olmamız bunun yanında sektöre yön veren bilgi birikimimizle öncü olmaya devam ediyoruz. Hizmetlerimiz, ürünlerimiz ve kalite standartlarımız hakkında bilgi almak için internet sitemiz üzerinden bizleri ziyaret edebilirsiniz.