İhlaszedeler Platformu Başkanı Fatma Şirin: Ören panik halde bize FETÖ’cü iftirası atıyor

İhlaszedeler Platformu Başkanı Fatma Şirin: Ören panik halde bize FETÖ’cü iftirası atıyor
12 Ocak 2019 09:21

İhlas Finans’a kaptırdıkları paralarını 19 yıldır alamayan mudiler, dün İhlas’a ait TGRT kanalında FETÖ’cülükle suçlandı.

 

 

Fatma Vurgun / Sözcü

 

İhlaszede temsilicisi Şirin şunları söyledi: “Paramızı vermeyen Mücahit Ören, 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminden 2 gün önce attığı, ‘Ankara’yı ayağa kaldıracağımız gün çok yakın’ mesajının hesabını versin… Borçlarını ödememiş olmanın paniği ile iftira atıyorlar. Yargıya gideceğiz. İktidardan bize sahip çıkılmasını bekliyoruz.”

İhlas Holding’e bağlı TGRT Haber’de yayınlanan Medya Kritik programında, Fuat Uğur ve Cem Küçük, patronları Mücahit Ören’in 19 yıldır paralarını ödemediği on binlerce İhlaszedeyi FETÖ’cü ilan etti. Bu iddiaya isyan eden İhlaszedeler Platformu Başkanı Fatma Şirin “Mağdurlar haklı olarak paralarının ödenmesini talep ediyor. Hem mağdur olup hem de FETÖ’cü olmakla suçlanıyoruz” dedi.

 

“İHLAS’IN İÇİNİ ÖREN BOŞALTTI”

 

Şirin, İhlas Finans’ın içinin İhlas Holding’in patronu, ABD vatandaşı Ahmet Mücahit Ören tarafından boşaltıldığını, tüm bunların ise banka murakıp raporları, SPK raporları, BDDK’nin kararı, Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi hükmü ve Yargıtay kararında bulunduğunu hatırlattı. Şirin sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“ÖDEMEME LÜKSÜ YOK”

 

“Hukuki gerçekler ortada. İhlas Finans’ın FETÖ tarafından batırıldığı iddiası tamamen yalandır. Mağdurların kâra ve zarara ortak olmuş olmaları, paralarının ödenmeyeceği anlamına gelmez. BDDK tarafından kuruma bütün borçlarını ödemesi gerektiği 10.02.2001 tarih ve 171 sayılı kararla tebliğ edildiği halde, kurum borçlarını ödemediği gibi tasfiyeyi de durdurmuştur. Kurumun herhangi bir nedenle ödememek gibi bir lüksü yoktur. İhlas’ın aktiflerinin borçlarını ödemeye fazlasıyla yettiği de açıktır. Ödeme güçlüğü var ise de iflasını mahkemeye bildirmelidir.”

Şirin, Mücahit Ören’in babası Enver Ören’in sağlığında mudilerin paralarını kendi şirketlerine aktardığını ve bu parayla konut yaptıklarını söylediğini belirtti. Fatma Şirin, bunun fotoğraflı ve belgeli olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

 

14 TEMMUZ’DAKİ MAİL

 

“Ahmet Mücahit Ören’in darbe teşebbüsünden iki gün önce attığı mail ortadadır. Borçlarını ödememiş olmanın paniği içerisinde tarafımıza FETÖ iftirası atmaları gerçek dışı bir beyanattır. Konu ile ilgili yasal haklarımız en geniş anlamda mahfuzdur.”

 

 

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/ihlaszedeler-platformu-baskani-fatma-sirin-oren-panik-halde-bize-fetocu-iftirasi-atiyor-3092275/