‘İhanet süreci’ ile Kürtlere neler vereceksiniz?

‘İhanet süreci’ ile Kürtlere neler vereceksiniz?
6 Kasım 2014 10:00

BOP Eşbaşkanı Recep Erdoğan ve AKP güruhunun yaklaşık beş senedir ”Türk Milleti”nin kulaklarını yırtarcasına adına ”Çözüm Süreci” dedikleri ve ”Analar ağlamasın” sloganıyla olumlu yönde algı oluşturmaya çalıştıkları ama aslında ”İhanet Süreci” olan,bazen de ”Açılım” dedikleri Türkiye’yi bölüp parçalama politikasıyla Kürtlere neler vereceklerini bir yurttaş olarak onlardan devleti yönetenler olarak onlardan öğrenmek istiyorum.

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

Bugün gelinen nokta itibariyle şunu çok iyi biliyoruz ki, bu ‘’İhanet Süreci’’nin artık sonuna gelinmiştir.

 

Güneydoğu’daki Kürt kökenli yurttaşlarımız bile başta elikanlı PKK terör örgütü olmak üzere onun resmiyetteki kolu HDP ve ‘’İhanet Süreci’’nin başlatıcısı Recep Erdoğan ile AKP güruhuna karşı büyük tepkiler göstermektedirler.

 

Bunun en açık örneği kısa bir zaman önce Diyarbakır’dan Ankara’ya uçak yolculuğunda bir Kürt kökenli yurttaşımızın birlikte uçtukları HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’a Ekim ayında Güneydoğumuzda meydana gelen olaylarda oğlunun yaralanması ile ilgili olarak sert tepki göstermesi ve birbirlerine karşılıklı olarak ‘’terbiyesiz’’ deme noktalarına gelmeleridir.

 

Öyle ki, Kürt kökenli yurttaşımız Selahattin Demirtaş’a ‘’1 Kasım’da tekrar olay çıkarmak için Amerika’ya emir almaya mı gidiyorsunuz’’ noktasına kadar getirmiştir ki, bunun anlamı Güneydoğulu insanlarımızın artık uyandıklarıdır.

 

Şunu yineleyerek anımsatalım ki, Türk ve Kürtler Anadolu topraklarında bin senedir birlikte yaşamaktadırlar.

 

Bu süre içerisinde genetik olarak akraba olmuşlardır.

 

Sadece örf, adet ve gelenekleri birbirlerine benzememiş, duyguları bile aynileşmiştir.

 

Bununla ilgili tek bir ispatta bulunacağım.

 

O da ‘’Türk Milleti’’nin duygularını en yüksek düzeyde yansıtan ve Türklüğün en açık sembolü olan türkülerimizi en iyi şekilde yorumlayıp okuyan Güneydoğulu Kürt kökenli sanatçılarımız olmuştur.

 

İşte bu hakikat, Türk ve Kürt’ün birbirlerinden koparılamaz duygudaşlığıdır.

 

Şunu da ifade edeyim ki, bir milletin çimentosu bütün öğelerden önce tüm yurttaşların duygudaş olmalarıdır.

 

Bu topraklarda Türk ve Kürt birbirlerinden ayrılırlarsa asla mutlu bir yaşam süremezler.

 

‘’Çözüm Süreci’’ dedikleri ‘’İhanet Süreci’’ni ileri sürenler Kürt yurttaşların zekası ile alay ediyorlar.

 

Neden?

 

Türkiye’deki Kürt kökenli insanlarımızın yarıdan çok fazlası ülkenin batısında yaşayacak, siz ‘’Çözüm Süreci-İhanet Süreci’’ numaralarıyla hem Kürt yurttaşlar hem de ‘’Analar ağlamasın’’ sloganlarıyla şehitlerimizin anaları ile alay edeceksiniz.

 

İşte bu, küresel güçler tarafından rehin alındığı için korku içinde yaşayan Recep Erdoğan’ın klasik büyük yalanlarındandır.

 

Burada bir hakikati daha yazmadan geçemeyeceğim.

 

Nedir bu hakikat?

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti , Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından akıl ve bilime dayalı yüksek devrimleri ile şekillendirilirken kökeni ne olursa olsun, bu arada Kürtlerin Türkler gibi eşit yurttaşlar olarak anayasal çerçevede tüm haklardan yararlanması mutlak olarak sağlanmıştır.

 

Bu ülkede Türk ne oluyorsa, Kürt ve diğer unsurlar da aynı seviyeye ulaşıyor..

 

Kürt hakim, öğretmen, doktor, tüccar, mühendis, müteahhit, hemşire, memur, milletvekili, subay, general, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı, TBMM başkanı, çiftçi, işçi vs, olmuyor mu?

 

Bunu, insanım diyen tüm vicdanlara soruyorum.

 

Ben Kürdüm diyen Turgut Özal bu ülkede hem başbakan hem de cumhurbaşkanı, Kürt kökenli Hikmet Çetin hem dışişleri bakanı hem de TBMM başkanı, eski başbakanlardan Ferit Melen Vanlı Kürt kökenli devlet adamlarımızdan ve yine emperyal çete tarafından helikopter kazası süsü verilerek şehit edilen Kürt kökenli eski Jandarma Genel Komutanı olmadı mı?

 

Ama Recep Erdoğan ve onun çırağı Ahmet Davutoğlu ile AKP avenesi ‘’Çözüm Süreci’’ dedikleri ‘’İhanet Süreci’’ne devam edeceklerini söyleyerek Türk Kürt bütün yurttaşlarımızı aldatmaktan vazgeçmeyeceklerini yineleyerek açıklıyorlar.

 

TBMM’de bulunan sözüm ona siyasal önderlerden biri de başını kaldırıp bunlara ‘’Arkadaş milleti neden kandırıyorsunuz, bu ülkede tüm yurttaşlar eşittir ve kimsenin önünde hiçbir engel yoktur; siz ne istiyorsunuz, Kürtlere eşitlikten vazgeçip pozitif ayırımcılık mı yapalım’’ demiyor.

 

Artık adam gibi adam siyasetçilerin çıkıp milleti uyandırmak üzere yüksek sesle bu soruları sorması gerekir.

 

Fiili olarak bitmiş olan ‘’Çözüm Süreci’’ dedikleri ‘’İhanet Süreci’’nin artık politik seçenek olarak da bitirilmesi gerekir.

 

Bu yapıldığı taktirde, uydurma tanımlama ile ‘’Kürt sorunu’’ dedikleri ‘’Terör sorunu’’nun çok daha kolay çözüleceği kesindir.

 

Hatta bugüne kadar demokratik haklar adı altında verilen bütün ayrılıkçı uygulamaların derhal kaldırılması gerekir.

 

Örneğin TRT-6(TRT ŞEŞ)’in Kürtçe yayınlarına derhal son verilerek eskiden olduğu gibi bölgeye Türkçe yayınla hitap eden TRT-GAP’a dönüştürülmelidir.

 

Bir ülkede demokratik haklar adı altında birden fazla dille ne medya yayını ne de eğitim yapılabilir.

 

Bir milletin birlik ve beraberliğini bozan en büyük handikap resmiyette birden fazla dilin kullanılmasıdır.

 

Şimdi, Recep Erdoğan ve AKP avenesinin ‘’Çözüm Süreci’’ dedikleri ‘’İhanet Süreci’’ ile ‘’Kürtlere neler vereceksiniz’’ sorularını soralım:

 

1-Türkiye’nin güneydoğu ve doğusunu bir karpuz gibi bölüp bağımsız bir Kürdistan devleti kurması için Kürtlere mi vereceksiniz?

 

2-Türkiye’nin güneydoğu ve doğusunu içine alan bölge de Kürtlere bir Kürt Federe Devleti mi kurduracaksınız?

 

3-Türkiye’nin güneydoğu ve doğusunu ‘’Özerk Yönetim’’ kurmak üzere Kürtlere mi vereceksiniz?

 

4- Türkiye’nin güneydoğu ve doğu illerinde tıpkı ortaçağ yönetim tarzı olan derebeylik sisteminin kurulması için her şehirde bir Kürt kantonu mu oluşturacaksınız?

 

5-Türkiye Cumhuriyeti Devleti anayasasına Türkçenin yanında ikinci bir resmi dil olmak üzere Kürtçeyi mi koyacaksınız?

 

6-Türkiye Cumhuriyeti Devleti anayasasına ‘’Devlet yönetimi Türk ve Kürtler tarafından oransal kontenjanlarda yönetilir ve yönetim mekanizmaları iki etnik grup arasında bölüşülür’’ maddesi mi konulacak?

 

Örneğin, başbakan Türk kökenli, cumhurbaşkanı ise Kürt kökenli olacak maddesi mi konulacak?

 

Bildiğiniz gibi Irak’ta başbakan Arap, cumhurbaşkanı ise Kürt kökenlidir.

 

Ve aynı uygulama ile bütün bakanlıklar Türk ve Kürtler arasında bölüştürülecek mi?

 

7-‘’Kürtlerden ilk cumhurbaşkanı Abdullah Öcalan olacaktır’’ geçici maddesi bölünme anayasasına mı konulacak?

 

8-‘’Tüm bürokratik yönetimler Türkler ve Kürtler arasında orantısal olarak bölüştürülecektir’’ maddesi Anayasa’ya mı konulacak?

 

9-‘’PKK’lı tüm teröristler affedilerek öncelikle ve sınavsız olarak devletin bütün kademelerinde işe alınacak’’ hakkı mı verilecek?

 

10-‘’Devletin bütün hazine arazileri ve kıyılar Türkler ve Kürtler arasında bölüştürülür’’ yağmalası mı yasal hale getirilecek?

 

11-Kendi valilerini kendileri seçme hakkı mı Kürtlere verilecek?

 

12-Kürtlerin yaşadıkları güneydoğu ve doğudaki illerde güvenlik ve sınırları koruma görevini ‘’Kürt silahlı güçleri yerine getirir’’ hakkı mı verilecek.

 

14-Şimdiye kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından Kürtlere zulüm ve haksızlık yapıldığı için devlet resmen özür mü dileyecek?

 

15-Yine şimdiye kadar Kürtlerin demokratik hakları Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından verilmediği ve kendilerine zulüm yapıldığı için her Kürt kökenli yurttaş için devlet tazminat mı ödeyecek?

 

16-Vs, vs, vs…

 

Bu maddeleri istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz; amaç bölünme olduktan sonra.

 

Ama ben siyasal geçmişi olan ve eli kalem tutan bir yurttaş olarak kamu adına ‘’Çözüm süreci’’ dediğiniz ‘’İhanet Süreci’’ ile Kürtlere hangi hakları vereceğinizi doğrusu çok merak ediyorum; Recep Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu ile AKP güruhundan.

 

Şimdiye kadar milleti hipnoz yoluyla mışıl mışıl uyuttunuz.

 

2015 seçimlerinden önce Kürtlere vereceğiniz bu hakları açıklayın da millet öğrensin ve gereğini ona göre yapsın.

 

 

[email protected]

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!