İdris Bal’dan Erdoğan’a ‘Alo Fatih’ cevabı

İdris Bal’dan Erdoğan’a ‘Alo Fatih’ cevabı
19 Eylül 2014 19:50

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, dün internette yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fatih Saraç arasında yapılan bir konuşmadaki kendisine yönelik sözlere cevap verdi.

 

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Bal, Fatih Saraç’ın yüzlü görünmek için kendisinin Taksim raporunu Habertürk’te yayınlanmasını son anda engellediğini söylediğini ifade etti.

 

Erdoğan’ın ise ‘Bu adam kafayı yemiş zaten onun defterini şeyden sonra düreceğiz’ dediğini aktaran Bal, “O şey ne ise hakikaten ben de merak ediyorum. Raporda ne demişiz hukukun üstünlüğü demişiz, yerel bir konuya hükümet müdahale etmesin, kutuplaşma olmasın demişiz. Soruyorum demokrasi sandıktan ibaret sananlar mı kafayı yemiştir yoksa ‘demokrasi sandıktan ibaret değildir’ diyenler mi? Marjinallerle çevre duyarlılığı olan insanımızı aynı kefeye koymayalım diyenler mi?

 

İnsanımızı kutuplaştıranlar mı kafayı yemiştir. O dönemde iktidar partisinde olmama rağmen ikna odaları kurulduğunu, medyaya baskı yapıldığını söyledim. Bu tape ile fazilet mücadelesi veren benim ve arkadaşlarımın ne kadar baskı altında olduğu, bir kez daha ortaya çıkmıştır. Tabii, adamlar höt deyince önünü ilikleyenlere, tokatlayınca elini öpenlere alışmış, ben ve benim gibi arkadaşlarıma tahammül edemediler.” dedi.