İdrar Kaçırma Tedavisi – Erkeklerde İdrar Kaçırma Tedavisi

İdrar Kaçırma Tedavisi – Erkeklerde İdrar Kaçırma Tedavisi
1 Ağustos 2017 16:05

İdrar Kaçırma Tedavisi konusu ile ilgili olarak idrar kaçırma rahatsızlığı daha çok yaşa bağlı olarak görülen bir rahatsızlıktır.

 

 

 

Genellikle 60 yaş ve üzeri kişilerde görülmek ile birlikte bazı özel durumlarda daha küçük yaşlardaki kişilerde de görülebilir. Özellikle hamilelikte görülen idrar kaçırma sıkıntısı doğum ile birlikte sona ermektedir ve sürekliliği olan bir hastalık değildir. Prostat rahatsızlığı ya da menopoz dönemlerinde de idrar kaçırma sıkıntısı gözlenebilir. İdrar kaçırma tedavisi olan bir rahatsızlık olmakla birlikte hastalar kısa sürede eski sağlıklarına kavuşabilir. İdrar kaçırma tedavisi öncesi durumun nörolojik olma ihtimaline de dikkat etmek gerekir.

 

idrar kaçırma tedavisi

İdrar Kaçırma Neden Olur?

 

İdrar kaçırma rahatsızlığı yaş ile birlikte zamanla mesane kaslarının işini tam olarak yapamamasına bağlı olarak görülür. İdrar kaçırma tedavisi yapılmadan önce bu rahatsızlığın başka bir hastalığın habercisi olup olmadığını da belirlemek gerekir. Çünkü idrar kaçırma tedavisi gibi durumlarda hastalarda şeker hastalığı ya da Alzheimer gibi rahatsızlıkların da olduğu görülebilir. Bu gibi rahatsızlıkların tedavisi idrar kaçırma tedavisi uygulamalarında da başarıyı arttırır.

 

İdrar Kaçırma Tedavi Yöntemleri

 

İdrar kaçırmaya sebep olan kasların eski işlevini kazanabilmesi için bazen egzersiz yöntemleri yeterli oluyorken bazı ciddi durumlarda ise idrar kaçırma tedavisi ancak cerrahi müdahale ile gerçekleşebiliyor. İnkontinans tedavisi için cerrahi yöntem uygulanacak ise bu işlem karın açılarak yapılabileceği gibi vajinal kanaldan da yapılabilir. Tedavi için eğer ki cerrahi müdahale uygulanacak ise özellikle hastanın kullandığı kan sulandırıcı ilaçlar mutlaka 3 ya da 4 gün öncesinden kesilmesi gerekir ki ameliyat esnasında kanamanın durdurulmasında problem yaşanmasın.

 

 

İdrar Kaçırma Ameliyatı

 

 

İdrar kaçırma ameliyatı mesanenin ve pelvik kaslarının yeniden iş görebilmesi için yapılır. Ameliyat sonrasında ise hastalar genellikle 1 ile 3 gün arasında değişen sürelerde hastanede gözlen altında tutulabilir. İdrar kaçırma tedavisi için yapılan cerrahi müdahale sonrasında yine 4 güne kadar hastaya sonda takılması gerekmektedir. İdrar kaçırma tedavisi sonrasında hastanın bir süre kendini zorlaması engellenmiş olur. Hastanın durumuna göre ameliyat öncesinde lokal anestezi ya da genel anestezi işlemine tabi tutulmasına hekim karar verir.

 

Cerrahi operasyon geçirmiş olan hastaların genellikle %95’i ameliyat sonrasındaki bir haftalık süreçten sonra eski yaşantılarına dönmektedirler. Ameliyatın başarılı etkisinin çabuk görülmesi için aşırı kilodan ve sigara gibi alışkanlıklardan uzak durmakta yarar var. Ameliyat sonrası ağır kaldırmamak ve kabız olmamak da önemlidir. Tüm bu bilgilerden daha fazlasını öğrenmek için http://www.idrarkacirma.net bağlantısını tıklamanız yeterli olacaktır.