İBB önünde konut mağdurlarından ‘ateşli’ eylem!

İBB önünde konut mağdurlarından ‘ateşli’ eylem!
19 Şubat 2019 12:40

Esenyurt, Fikirtepe, Bayrampaşa, Tuzla başta olmak üzere İstanbul’un dört bir yanında maketten ön ödemeli konut alan fakat evlerine kavuşamayan mağdurlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. Hak sahipleri, “Hayallerimizi yakanları adalet sistemi de böyle yaksın diyerek” yaptıkları ev maketlerini ateşe verdi.

 

 

Özlem Güvemli / Sözcü

 

İstanbul’un dört bir yanında maketten ön ödemeli konut satın alan fakat yıllardır evlerine kavuşamayan sayıların binleri bulan mağdurların kurduğu “Türkiye Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu” üyeleri İBB’nin Saraçhane’deki binası önünde bir araya geldi. Mağdurlar açtıkları “Adaletin en kötüsü geç tecelli edenidir. Sonunda hüküm isabetli olsa da geciken adalet zulümdür” yazılı pankartın önüne, kendilerine maketten satılan konutları temsilen yaptıkları ev maketlerini dizdiler. Yapılan açıklamanın ardından “Hayallerimizi yakanları adalet sistemi de böyle yaksın” diyerek ev maketlerini ateşe verdiler.

 

“HUKUKUN ÖNÜNÜ AÇIN”

 

Platformun Sözcüsü Fahri Kaygu yaptığı ortak açıklamada, “Burada toplanan insanlar devletine, kanunlarına, yöneticilerine ve ülkemizin geleceğine güvenerek çoluk çocuğunun boğazından giyiminden kuşamından keserek ev sahibi olmaya çalışmış insanlardır” denildi.

 

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/ibb-onunde-konut-magdurlarindan-atesli-eylem-3589436/