İBB bu skandalla çalkalanıyor! Genel sekreterin kardeşine kıyak

İBB bu skandalla çalkalanıyor! Genel sekreterin kardeşine kıyak
15 Kasım 2017 09:01

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı’nın kardeşi ve yeğenine ait olan Fatih İlçesi’ndeki kafenin yasaya aykırı şekilde büyütüldüğü iddia edildi.

 

 

Özlem GÜVEMLİ / Sözcü

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı’nın kardeşi ve yeğenine büyük kıyak yapıldığı öne sürüldü. Dr. Hayri Baraçlı’nın kardeşine ait Fatih’teki Mado Cafe’nin izinsiz olarak büyütüldüğü iddiası İBB Meclis gündemine taşındı.

Fatih Fevzipaşa Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı Mado Cafe’nin yeşil alan olan bahçesinin komşu binanın bahçesi ile birleştirilerek yasa ve yönetmeliklere aykırı şekilde kapalı alan haline getirilerek büyütüldüğü iddiası ortaya atıldı. Yasaya aykırı büyütülen Mado’nun Fatih’teki şubesi, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı’nın kardeşi Cüneyt Baraçlı ile yeğeni Ahmet Cihangir Baraçlı’nın sahibi olduğu Matriks Gıda Şirketi’ne ait.

 

 

RUHSATI VAR MI?

 

 

Baraçlı’nın yeğeni ve kardeşine ait olan Mado Cafe’de tespit edilen imara aykırı uygulamalar CHP’li İBB Meclis Üyeleri Nadir Ataman, Hüseyin Sağ ve Deniz Erzincan tarafından İBB Meclisi’ne taşındı. İBB Meclis Başkanlığı’na sunulan soru önergesinde işletmenin, bahçe kısmının yasa ve yönetmeliklere aykırı şekilde büyütüldüğü tespiti yapılarak şu soruların yanıtlanması istendi: “İşletme imar planlarında hangi fonksiyona sahiptir? İşletme ruhsatı ve itfaiye görüşü var mıdır? Yangın merdiveni var mıdır? Çatısı onaylı projesine uygun mudur?”

 
Topbaş’ın oğulları da aynı caddede

 

 

Dr. Hayri Baraçlı’nın kardeşi ve yeğenine ait kafe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş’ın oğullarına ait Fatih’teki Saray Muhallebicisi ile aynı caddede bulunuyor. Kafeyi, İstanbul Valisi Vasip Şahin 2014 yılında ziyaret etmişti. Cüneyt Baraçlı ziyarete ilişkin fotoğrafı Twitter hesabından “Sayın İstanbul Valimizle Fatih Mado’da tatlı keyfi” notu ile paylaşmıştı. Fotoğrafta Cüneyt Baraçlı ile birlikte ağabeyi İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı da yer almıştı.

 

http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/genel-sekreterin-kardesine-kiyak-2090682/