Huzur ve mutluluk için, Miraç gecesi fırsattır

Huzur ve mutluluk için, Miraç gecesi fırsattır
9 Mart 2021 17:57

Değerli okuyucularımız, Halkın Habercisi ailesi olarak, Mirac kandilinizi tebrik eder. Cenab-ı Allah, tekrarını nasip etsin. Türk İslam Dünyasını, böyle mübarek günlerin yüzüsuyu hürmetine, birlik-beraberlik’ten ayırmayan kullarından eylesin.

 

 

Numan ALDAĞ H&H YORUM

 

 

Bu mübarek Mirac gecesinin yüzü suyu hürmetine İslam dünyasını, COVİD-19 salgınından kurtarsın.

 
Miraç Kandili münasebetiyle yaptığınız tüm ibadet ve duaları Allah kabul etsin.

NOT: COVİD-19 münasebetiyle, camilerin kapalı olmasına üzülmemek elde değil. Sadakatla evlerimizde yaptığımız ibadetleri, Cenab-ı Allah kabul eder. Kalbiniz rahat olsun.

 

 

Miraç Gecesi:

 
10 Mart Çarşamba günü, Recep ayının 27 inci gecesi Mirac gecesidir. Bu mübarek gecede Peygamberimiz Mirac’a çıkmıştır. Miraç, peygamberimizin ilahi bir yolculuğudur. Mirac olayı, aklın ve ilmin ötesinde, Rabbimizin Peygamberimize lutfettiği bir ihsandır. Beş vakit namaz, Mirac da farz kılındı. Yine Peygamberimiz, ümmetinden Allah’a şirk koşmayanların Cennete gireceği müjdesini de bu gece de almıştır.. Bu gece hayır ve bereketlerle dolu bir gecedir.

İmkanı olanlar, Mirac gecesi oruç tutsunlar.

Cenab-ı Allah’ın Mü’min kullarına ilahi rahmet, lutuf ve inayetini bol bol ihsan buyurduğu, dua ve ibadetlerinin kabul olduğu bir gecedir.

İnanç, ahlak ve maneviyat dünyamızın barış ve huzur içinde İslam dünyasının, birlik-beraberlikte yaşamamızın vazgeçilmez değerlerine işaret eden bu ilahi buyrukları yaşamak ve yaşatmak, İslam dünyasına Miracın manevi atmosferini günümüzde teneffüs etme imkanı sağlayacaktır.

Miraç Cenab-ı Allah’ın kudretini gösteren en büyük bir mucize ve bir hadisedir. Miraç gecesi, duygu ve düşüncelerimizi yenileyerek ilahi rahmeti kazanacak işler yapmamız, kulluk bilincine ulaşarak Kur’an okuyup, dua etmemiz için bir fırsattır.

Türk İslam dünyası olarak, bu mübarek geceyi tefekkürle geçirmemizi, bütün kudsi ay ve gecelerinizi dolu geçirmenizi, ruhumuzdaki inançla sizlere bol bol ikrâm edilmesini temenni ederiz. Hayat boyu süren maddi ve manevi bütün imtihanlarınızda Rabbinizden başarılar ihsan etmesini dileyin.

İnsanlar bu mübarek gün ve geceleri değerlendirerek, ibadetle geçirmeleri fevkalede önemlidir. Ancak daha önemlisi; insanlığın bütününe yönelik insanlığın temel problemlerinin çözme noktasında, samimiyetle çalışmaktır.

 

 

Bütün Müslüman kardeşlerimizin bu mübarek gece münasebetiyle, bütün musibet ve hastalıklardan kurtulmamız için, bu duayı okumamızda da fayda vardır.

 
“Allahümme Rabbe’nnasi muzhibe’l ye’si işfi ente’şşafi illa ente işfi şifaen la yuğadiru sekamen.”
Manası: “Ey insanların Rabbi ve bütün ıstırapları gideren Allah’ım! Senden başka şifa verecek yoktur; yalnız Sen şifa verirsin. Ona (hastaya veya bana) öyle bir şifa ver ki, üzerinde (hastada veya bende) hastalığın en ufak izi bile kalmasın.”

 

 

Huzur ve mutluluk reçetesi:

 
Bu on şeyi yapan, daima huzurlu ve mutlu olur;
1- Allah’ın verdiği nimetlere şükür eden,
2- İhlas ile ibadet eden,
3- Cömert olan,
4- Kur’an-ı Kerim’den sure ve ayetleri okuyarak, tevbeyi çok yapan,
5- İhtiyacı olanlara merhamet edip, imkanları kadar maddi-manevi yardım eden,
6- Helal kazanan ve çalışarak üretim yapan,
7- İsraf etmeyen,
8- İhlas ile ibadet eden,
9- Boş konuşup yalan söylemeyen,
10- Her işine Besmele ile başlayan,

 

 

Hindistan’nın, Mevlevi din görevlisi Prof. Dr. hafız Seyyid Asaf Ali hoca’dan öneriler:

 
Hastalandığınız zaman, sabah akşam 40’ar kere;
“La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü mine’zzalimin” derse, hastalık için çok faydasını görür.

 

 

Sabah ve akşam, üç kere;
“Bismillahillezi la yedurru me’asmihi şey’ün fil erdı vela fissemai ve hüvesemiul’alim.” okursa, kaza ve belalardan korunmuş olur.

 

 

Sıkıntılarla karşılaşınca okunacak Dua:
“Allahümme la sehle illa ma cealtehu sehlen ve ente tec’alül hazne izşa şi’te sehlen.”
Manası: “Allah’ım, senin kolay kıldığından başka hiçbir kolaylık yoktur. Sen dilersen sert yeri yumuşatırsın.” buyurdu.

 

 

Bu Mübarek gün ve gecede Anne-Baba, akraba, çevremizdeki yaşlı komşular ve hastalara, telefon ederek şefkatle sevgimizi göstererek, onları sevindirip, duasını almalıyız. Bu davranış şekli İslamın emrettiği sılat-i rahim, emrinin bir parçası olarak düşünülmelidir.

Mi’rac gecesinde yapılan dualarda, umulur ki Allah katında kabul olunur.

Her gün kalben inanarak hatırladıkça, yapabileceği kadar, “La ilahe İllallah” derse günah ve haram’dan kaçındığı müddetçe onun için göklerden kapılar açılır, hatta duygu ve düşünce ile okunan bu tevhid arşa ulaşır.

 

 

NOT: COVİD-19 salgını münasebetiyle, sağlığımız için, mezarlıklara gitme imkanımız yok. Üzülmeyelim, evde Kur’an okuyup, dua ederek atalarımızın ve vatan şehitlerimizin ruhlarına bağışlayalım.

İslam dininde en fazla yapılan ibadetlerden birisi de duadır. Duadan hem şükür ve hem de hamd etmek manası vardır. Maddi manevi sahada Cenab-ı Allah’a yapılan bir sığınma ve yalvarmadır. Aynı zamanda dünya ve ahiret için vazgeçilmez bir vasıtadır.

Bu Mübarek Miraç gecesi acımız büyüktür. Geçen hafta Bitlis de meydana gelen askeri helikopter kazasında, 13 şehidin acısını unutmadık ve unutmayacağız da. Cümle şehitlerimizin ruhunu, Kur’an okuyarak şad edelim. Gazi ve yaralılara da, Kur’an-ı Kerim’den Sure ve ayetler okuyalım.

Ağlayarak gözyaşı döken Türk İslam dünyasının gözyaşı dinsin. Cenab-ı Allah, bir daha böyle acıları bizlere göstermesin. Amin.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, cümle Vatan şehitlerini rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hasta-yaralılara acil şifalar dileriz.

 

 

Kaynakça:
1- Diyanet işleri Başkanlığı 207 no’lu yayını.
2- Hindistan’lı, Hafız-Mevlevi Seyyid Asaf Ali hoca
3- Abdulsani Ayebe hoca

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun