Hulusi Akar, Kılıçdaroğlu’nun telefonunu açmadı!

Hulusi Akar, Kılıçdaroğlu’nun telefonunu açmadı!
29 Şubat 2020 09:34

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İdlib’deki saldırı haberleri üzerine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı aradığı ancak Akar’ın telefona yanıt vermediği ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nun bu durum için “Demek ki diyecek bir şeyleri yok” dediği belirtildi.

 

 

AKAR TELEFONA DÖNMEDİ

 
Kılıçdaroğlu Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar’ı aramasına karşın herhangi bir geri dönüş olmadı. Aynı saatlerde aranan TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un ise sabaha karşı döndüğü ifade edildi. Kılıçdaroğlu başsağlığı diledikten sonra iletişim kanallarının kapalı olması ve bilgi verilmemesi nedeniyle TBMM’nin kapalı oturumunda bu konunun ele alınması gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun Akar’ın dönmemesi üzerine “Demek ki diyecek bir şeyleri yok” dediği belirtildi.

Akar’ın bilgi vermemesini ve koordinasyonsuzluk yaşanmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, şehitlerle ilgili resmi açıklamanın Hatay Valiliği tarafından yapılmasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hiçbir açıklama yapmadığı eleştirileri üzerine Kılıçdaroğlu “Meclis Başkanı beklenmeli. Ordu, Meclis’in ordusu. Gökyüzü karardığında fırtına çıktığında kaptanlar gökyüzüne bakar. Meclis gökyüzündeki mavi umuttur. Bütün bu süreç Meclis üzerinden yürütülmeli” dedi.