Hulusi Akar: Beni Gülen’le görüştürmek istediler

Hulusi Akar: Beni Gülen’le görüştürmek istediler
25 Temmuz 2016 13:35

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tanık sıfatıyla verdiği ifadenin ayrıntıları ortaya çıktı.

 

 

 

İşte Akar’ın ifadesi

 

 

Tümgeneral Mehmet Dişli ‘Herkesi alacağız’ dedi. Darbecilere ölüm kalım olmadan bitirin dedim ancak ikna edemedim. Mehmet Dişli, ‘Komutanın operasyon başlıyor, herkesi alacağız. Taburlar, tugaylar yola çıktı, biraz sonra göreceksiniz” gibi şeyler söyledi.

 

 

‘NE DİYORSUN ULAN SEN’

 

 

Ben ilk önce anlamlandıramadım, cümle içerisinde belki uçaklar demiş olabilir ancak bunun bir kalkışma olarak ifade edebileceğim bir operasyon olduğunu anladım ve hiddetle, ‘Ne diyorsun ulan sen, ne operasyonu, sen manyak mısın, sakın’ şeklinde bağırdım.

Arkam kapıya dönük olduğu için kapının açık olup olmadığını fark etmedim. İkinci başkanın nerede olduğunu, diğer komutanlarının nerede olduğunu sordum. Kendisi ‘Heyecanlanmayın, rahat olun, gelecek gibi’ laflarla karşılık verdi.

 

 

‘ÇOK ÖFKELENMİŞTİM’

 

 

‘Benim seninle bir başkası ile böyle işlerin içerisinde olanlar ile hiçbir işim olamaz, sen benimle ne biçim konuşuyorsun, kim bunlar, siz kimsiniz’ gibi soruları sürekli hiddetli sıralıyordum. Çok öfkelenmiştim.

Gittikleri yolun yanlış olduğunu, büyük bir bataklığa battıklarını, cezasını çekeceklerini, hiç olmazsa bir erkeklik gösterip başkalarını bu işe bulaştırmadan ve ölüm kalım olmadan bu işi sonlandırmalarını, hemen giriştikleri bu girişimi durdurmalarını söyledim. Fakat ikna edemedim, “Komutanım bu iş bitti ve herkes yola çıktı” dedi.

 

 

GÜLEN’LE GÖRÜŞTÜRMEK İSTEDİLER

 

 

Tuğgeneral Hakan Evrim, ‘Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fethullah Gülen ile görüştürelim’ dedi. ‘Ben kimseyle görüşmem’ diye tersledim.

 

 

‘ERDOĞAN’IN KONUŞMASI MORALLERİNİ BOZDU’

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı’nda konuşması darbecilerin ümitlerini kırdı. ‘Savaştan bile beter ettiniz gidip teslim oldun’ dedim. Zaman ilerledikçe darbecilerin moralleri çöktü. Akın Öztürk’e ısrarla ‘Onları vazgeçir’ diyordum. ‘İnsanları kandırmayın’ diye onlara çıkıştım, ‘Tamam komutanım biz vazgeçiyoruz’ dediler. Beni cumhurbaşkanı veya başbakan ile görüştüreceklerini söylediler. Teşebbüse son verdiler.