Hükümetten Gazze ve af açıklaması! 3 gün yas ilan edildi

Hükümetten Gazze ve af açıklaması! 3 gün yas ilan edildi
14 Mayıs 2018 21:45

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısını şiddetle kınadı. Bozdağ, Kudüs’ün bağımsız Filistin’in başkenti olduğunu söyledi ve “3 gün süreyle ulusal yas ilan edildi” dedi. Toplantıda MHP’nin gündeme getirdiği af önerisine de değinen Bozdağ, “Bu konuda MHP kendi görüşünü dile getirmekte serbesttir. Ancak Bizim Genel Başkanımızın ifadeleri ortadadır ve kararı kesindir. Hükümetin gündeminde böyle bir konu yok” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Bakanlar Kurulu toplantısı Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi. Toplantının sona ermesinin ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklamalarda bulundu.

 

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değinen Bozdağ, “Bugünkü olaylar artık göstermiştir ki artık Filistinlilerin kanında ABD’nin de eli vardır. Bugün tarihe kanlı pazartesi olarak geçecektir. Müslümanlar ve İslam ülkeleri bakımından kara bir pazartesi olarak tarihe geçecektir. Kudüs’ün tarihi akdi ve manevi statüsü asla değişmeyecektir. Kudüs, kadimden beri olduğu gibi bundan sonra da bağımsız Filistin devletinin başkenti olmaya devam edecektir. Biz, Filistin davasının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yılmaz bir savunucusu olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“İSRAİL KUDÜS’Ü TERK ETMEK ZORUNDA KALACAK”

 

İsrail ve ABD’ye eleştirilerini sürdüren Bozdağ, “Kudüs’ün statüsü, tarihi, manevi, ahdi statüsü uluslararası toplumun teminatı altındadır. Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının ve uluslararası anlaşmaların, hukukun teminatı altındadır. Bugün bütün bu teminatlar maalesef çiğnenmiştir, hem de bu teminatların altında imzası olan ABD tarafından çiğnenmiştir. Türkiye olarak biz atılan bu adımı yok kabul ediyoruz. Terörist İsrail devleti ve bu terörist devleti koruyup kollayan ABD ve ona destek olanlar Kudüs’ü terk etmek zorunda kalacaklardır.” ifadelerini kullandı.

 

“BMGK HAREKETE GEÇMELİ”

 

BM Güvenlik Konseyi’nin harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, “BM Güvenlik Konseyi derhal harekete geçmelidir. Türkiye, bu anlamda Kuveyt ve Filistin’in yaptığı çağrılara olumlu yaklaşmaktadır. Bu çağrıların olumlu bir neticeye dönüşmesini desteklemektedir. İslam ülkeleri de atılan bu haksız adım karşısında yekvücut olmalı, birlikte hareket etmelidir. Filistinliler barışçıl bir gösteri yapıyor ama İsrail devletinin askerleri barışçıl gösteri yapan Filistinliler üzerine gerçek mermilerle ateş ediyorlar. Bir defa bunun görülmesi lazım” şeklinde konuştu.

 

“ABD BİR KEZ DAHA YALNIZ KALMIŞTIR”

 

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, “ABD bir kez daha yalnız kalmıştır. ABD, bölgedeki barış konusunda arabuluculuk vasfını kaybetmiştir. Bugünkü katliamların asli sorumlusu hiç şüphesiz İsrail devletidir ama İsrail kadar bu katliamlardan sorumlu olan diğer bir ülke ABD’dir, ABD yönetimidir.” dedi.

 

MHP’NİN AF ÖNERİSİ

 

Açıklamalar sonrasında Bozdağ’a MHP’nin af önerisi de soruldu. Bozdağ, “Bu konuda MHP kendi görüşünü dile getirmekte serbesttir. Ancak Bizim Genel Başkanımızın ifadeleri ortadadır ve kararı kesindir. Hükümetin gündeminde böyle bir konu yok” ifadelerini kullandı.

 

3 GÜN YAS İLAN EDİLDİ

 

Bekir Bozdağ ayrıca, “Filistinlilerle dayanışma içerisinde olmak, şehitleri saygıyla anmak maksadıyla üç gün süreyle yas ilan edilmesine karar verilmiştir” dedi.

 

 

Kaynak: Sözcü