Hükümet medyasında finans krizi!

Hükümet medyasında finans krizi!
21 Ağustos 2019 10:42

Star, Akşam ve Güneş gazeteleriyle 24 TV ile 360 TV’yi bünyesinde bulunduran TürkMedya’da finans krizi patlak verdi. Matbaa kapatılıyor, gazeteciler işten çıkartılıyor.

 

 

Bünyesinde 2 ulusal TV kanalı ve 3 ulusal gazete bulunduran TürkMedya’da kriz devam ediyor. Daha önce 24 TV iki ekran yüzü Zeliha Saraç ve Ersoy Dede, gece editörü Muhammet Özcan, gece moderatörü Serkan Bayan ve şef yönetmen Murat Karahan’ı işten çıkartmıştı.

 
24 TV’DE GECE YAYINLARI DURDU, PROGRAMLAR KALDIRILDI!

 

 

24 TV’de işten çıkartmaların devam edeceği iddia edilirken, 24 TV’de gece canlı yayınlar durduruldu, gece 24:00’den sabah 08:00’e kadar çalışan tüm ekip gündüz kuşağına kaydırıldı. Kanalda bant yayın tekrarları dönecek. 21.00 kuşağındaki tüm programlar kaldırıldı. 21:00 – 24:00 arasında sadece canlı haber bültenleri olacak.

 
STAR MATBAACILIK KAPATILIYOR, YA GAZETELER?

 

 

TürkMedya’da 24 TV dışında da kriz devam ediyor. Medya grubu bünyesinde bulunan matbaadan 130 kişi işten çıkarıldı.

İddiaya göre, Star Matbaacılık ay sonu itibariyle tamamen kapatılacak.

Star, Akşam ve Güneş gazeteleri, Turkuvaz Medya’nın matbaasında basılacak. Gazetelerin eklerinin kapatılması konusu da gündemde. Medya grubu için de belli bir seviye üzerinde maaş alan çalışanların maaşlarının yarısı yatırılırken, yöneticilerin son maaşları ise halen yatmadı.

İddiaya göre, TürkMedya’da tenkisat sürecek, kurum yüzde 40 küçülmeye gidecek ve hatta 24 TV kapatılacak.

 
İBB’DEN ‘REKLAM GELİRİ’ KESİLDİ İDDİASI

 

 

TürkMedya’nın nasıl bu noktaya geldiği ise tartışama konusu. İddialara göre, bünyesinde Star, Akşam ve Güneş gazeteleriyle 24 TV ve 360 TV’yi barındıran TürkMedya’nın İBB’den her ay 10 milyon lira “reklam geliri” adı altında bütçe alıyordu. Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanlığına başlamasıyla TürkMedya’nın “reklam geliri” ödeneği kesildi ve medya grubu çözümü küçülmeye gitmekte buldu.