Hükümet doğruladı! PKK 2 MİT’çiyi kaçırdı

Hükümet doğruladı! PKK 2 MİT’çiyi kaçırdı
19 Eylül 2017 19:30

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PKK’nın 2 Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) menbusunu kaçırdığı iddiasını doğruladı.

 

 

 

PKK’nın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bölgesinde 2 MİT elemanını kaçırdığı iddiasına ilişkin hükümetten ilk açıklama geldi. Çavuşoğlu, ağustos ayında ortaya gündeme gelen konu için PKK ile kurulan bir bağlantı olmadığını söyledi.

 

Çavuşoğlu’nun Al Monitor’ün, “PKK’nin Irak’ın kuzeyinde iki üst düzey Türk istihbarat yetkilisini kaçırıp Kandil dağlarındaki üssüne götürdüğüne dair bilgiler geliyor. MİT Başkanı Hakan Fidan’ın görüşmeler yapmak için Erbil’e gidebileceği söyleniyor. Ankara bu sorunu nasıl çözmeyi planlıyor?” sorusuna yanıtı şöyle:

 

 

“PKK yerel yetkilileri, sıradan sivilleri, doktorları, polisleri ve herkesi kaçırdı. Bu yüzden bir terör örgütü. Elbette kurumlarımız, PKK’nın kaçırdığı tüm vatandaşlarımızın geri getirilmesi için çalışıyor; ancak ülkemizin, bizim bahsedilen iki kişiyi geri getirmek için PKK ile kurduğumuz doğrudan bir bağlantı yok.”

 

 

Ayrıca CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, MİT mensuplarının kaçırılmasına ilişkin olarak Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.

 

 

Kaynak: Sözcü

 

Hükümet doğruladı! PKK 2 MİT’çiyi kaçırdı