Hrant Dink katledilişinin 12. yılında anılacak

Hrant Dink katledilişinin 12. yılında anılacak
19 Ocak 2019 10:10

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 12. yılında bugün etkinliklerle anılacak.

 

 

 

 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 12. yılında bugün etkinliklerle anılacak. İstanbul Osmanbey’deki eski Agos gazetesi binasının önünde bugün düzenlenecek olan anma töreni saat 15.00’te başlayacak.

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto yaptığı açıklamada, “Türkiye’de Türk ve Ermeni halklarının birlikteliğinin, dostluğunun gelişmesi için uzun yıllar uğraş veren Hrant Dink ayrıca demokrasiye olan inancı ve insan odaklı çalışmalarıyla da toplumda kendine yer açmış bir değerdi” dedi. Nefret söylemleriyle Hrant’ı eli silahlı tetikçilerin hedefine oturtan çevrelerin aradan geçen 12 yıl sonra vicdanlarında ufak bir sızlama duyup duymadıklarını doğrusu merak ettiklerini söyleyen Olcayto, “12 yıldır Dink’in ölümünden sorumlu olanları ortaya çıkarmak için açılan davalarda hâlâ adaletin tecellisi açısından umut yeşerten bir süreç göze çarpmamaktadır. Devam eden duruşmaların bir an önce sonuca ulaşmasını istiyoruz”dedi. Olcayto sözlerini şöyle sürdürdü:c“Onu hiç unutmadık. Acısı hep yüreğimizde, umuyoruz ki bundan böyle gazetecileri, sanatçıları, düşün insanlarını hedefe koyan mecralara ülkemizde geçit verilmez.”

 

ŞİŞLİ’DE BAZI YOLLAR KAPALI

 

Anma etkinlikleri nedeniyle bugün Şişli’de bazı yollar trafiğe kapatılacak.

 

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, öldürülen Ermeni gazeteci Hrant Dink’i anma etkinlikleri dolayısıyla, bugün 11.00’den itibaren bazı yollar trafiğe kapatılırken, trafik akışı alternatif güzergahlara yönlendirilecek. Bu kapsamda, Halaskargazi Caddesi, Tavukçu Feti Sokak, Saksı Sokak, (Ergenekon Caddesi girişi), Pangaltı 2236 nolu ışıklar, Özgür Sokak Şişli İstikameti, Zafer Sokak Şişli istikameti trafiğe kapatılacak. Taksim’den gelen akım Valikonağı Caddesi’ne, Şişli’ye gitmek isteyen sürücü ve yayalar Valikonağı ve Rumeli Caddesi Osmanbey kavşağından Şişli istikametine, Şişli istikametinden gelen akım ise Osmanbey kavşağından Ergenekon Caddesi istikametine yönlendirilecek.

 

 

Cumhuriyet