Hollande: Geri adım atmayacağım

Hollande: Geri adım atmayacağım
27 Mayıs 2016 17:31

Fransa’da sendikalar grev ve eylemlerini tırmandırma tehdidinde bulunurken, Cumhurbaşkanı Francois Hollande çalışma yasasındaki değişiklikler konusunda geri adım atmayacağını söyledi.

 

 

BBC Türkçe

 

 

Ülkede birçok yakıt deposu ve rafineriler grevci işçiler tarafından barikatlarla kapatıldı. Yakıt sıkıntısı nedeniyle benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu.

 

 

Hollande “Aynı doğrultuda devam edeceğim çünkü bu değişikliklerin iyi olduğunu düşünüyorum” dedi. Ancak Başbakan Manuel Valls iş yasası değişikliklerinde bazı ayarlamalar yapılabileceği yönünde sinyal verdi.

 

 

Dün yapılan çok sayıda eylemin ardından sekiz sendika yayımladıkları ortak açıklamada “Devam edin ve eylemleri yoğunlaştırın” çağrısında bulundu.

 
Gazeteler basılmadı

 

 

Dünkü eylemlerde 77 protestocu gözaltına alırken, çatışmalarda 15 polis yaralandı. Ancak sendikaların öncülüğündeki eylemler büyük ölçüde sakin geçti.

CGT sendikası dün gazetelerin sendikanın başkanı Philippe Martinez’in yazdığı makaleyi yayımlamayı reddetmesinin ardından matbaalarda çalışanlar iş bıraktı ve komünist L’Humanite dışında hiçbir gazete basılmadı.

Bugünse gazeteler yeniden basılmaya başlandı.

İş yasasındaki değişikliklere karşı muhalefet doğal tabanı işçileri kendisinden uzaklaştırmak istemeyen sosyalist hükümet için büyük bir sorun.