Hocalı katliamını anmak

Hocalı katliamını anmak
11 Şubat 2012 16:35

Banu Avar yazdı….25 ŞUBAT 1992’Yİ 26 ŞUBAT’A BAĞLAYAN GECEYDİ!

25 ŞUBAT 1992’Yİ 26 ŞUBAT’A BAĞLAYAN GECEYDİ!



200’ü kadın ve çocuk 613 Hocalılı Ermeni askerleri tarafından katledildi!


26 Şubatta HOCALI, KERKÜK, TELAFER, KIBRIS katliamlarını lanetliyoruz.. Taksim meydanında onları anıyoruz!



BUGÜN  içerdeki CIA ajanları, el kaide ve taliban tetikçileri ihvanı müslimin komandoları tarafından kana boyanan Suriye’ye ‘demokrasi’ getirmeye pek meraklı olan Küresel çete, 1992’den beri Ermeniler tarafından  işgal altında tutulan ve kana boyanan Dağlık Karabağ sorununu seyretmeyi tercih etti..



BUGÜN Azerbaycan’ın beşte biri Ermeni işgali  altında….  1996’da  Avrupa Güvenlik ve İşbirliği  Teşkilatı’nın (AGİT),  54 üyesinden 53’ü Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğunu kabul etti….Ama ne işgal kalktı ne de  Ermenistan’a   yaptırım uygulandı.



Bir milyon göçmen  evsiz kaldı.. Dünya  , Ermeni işgalini seyretti… 20  yıldır da seyretmeye devam ediyor!!!



Şubat  1992….    


                          
Hocalı’ da bir  soykırım yaşandı….



Baku yakınlarında bir hastahaneye yerleştirilmiş olan göçmenlerden Mürsel bana anlatmıştı:



‘Şubat 25’i  26’sına  bağlayan geceydi .  Hocalı’da  olacaklar  önceden belliydi! Muhasara altındaydık.  Her tarafı  Ermeni askerler çevirmişti.  Akdam’la  da  ilişkimiz  kesilmişti.  Tek  ulaşım yolu  helikopterlerdi.  1992 Şubatın 13’ünde   son bir helikopter geldi. Ondan sonra ne  erzak  geldi,  ne yardım!  Şuşa  zaten  tükenmişti. Ermeniler ‘Siz mengenedesiniz!’ demişlerdi. Evimizi,Hocalı’yı terk etmemiz istenmişti!  Ama  Hocalı  dövüştü. 15 yaşındaydım..25 Şubat’ta Hocalı çevrelendi  ve işgal başladı. Önce top ateşi  başladı,  sonra tanklar geldi.  Bizde sadece otomatik silah vardı.  Tanklara işlemezdi. Yaşlı,  kadın,  çocuk,  şubat soğuğunda   üstte başta yok,  evlerinden fırladılar!  Kar diz boyu,  piyade gittiler  ve öldüler…’



Dünya ‘demokrasi havarileri’, ‘Suriye halkı’ için vaaz verenler  iş Dağlık Karabağ, Kerkük, Telafer’e gelince  kör sağır ve dilsizdi.  Küresel çıkarlar böyle gerektirmişti!


 



 



İnsan Hakları dernekleri, Hocalı Katliamı’nı,  Dağlık Karabağ işgali sürecindeki  ‘en kapsamlı sivil katliam’ olarak nitelendirdi..Bir gecede 200’ü kadın ve çocuk 613 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetmişti!



Küresel ‘sırtlanlar’  için toprağın altındaki servete el konmalı,  üstünde yaşayanlarsa  temizlenmeliydi… Bu coğrafyanın her yanı bir Hocalı olmaya aday!  Hocalıyı asla unutmayın! 26 Şubat’ta biraraya gelerek onları analım!


 


Banu Avar


www.banuavar.com.tr


Yazarın Son Yazıları:
Kuklalar ve İrade-i Milliye!
Partiler üstü çözüm
Koro: Tayyip gitsin Gül gelsin