Hızlıca Büyüyen Mega Sözlük Yazar Alımları Devam Ediyor

Hızlıca Büyüyen Mega Sözlük Yazar Alımları Devam Ediyor
27 Ocak 2020 12:22

Mega sözlük, temeli bakımından ekşi sözlükle anılıyor olsa da uludağ sözlük ve instela gibi platformlarla rekabet etmek istiyor. Bu site 3 ocak tarihinde el değiştirdi. Yönetimi devralan ekipten site üzerinden gelen bazı açıklamalar ve bilgilendirmeler yapılıyor. Mega sözlük sistemi gereği yazarlar ile birebir koordineli olarak çalışıyorlar. Şu anda yönetimden gelen bilgiye göre yazarları tanıyabilmek için izleme yöntemini tercih etmişler. Belki ileride bununla ilgili değişimler olacaktır. Ama şimdilik her şey devraldıkları şekliyle ilerliyor.

 

Mega sözlük yeni yönetimi siteyi daha aktif, daha kullanışlı, daha çok kullanıcı tarafından ziyaret edilen, üyeleri tarafından daha çok yorumlar yapılan bir site haline getirmeyi ilk hedefleri olarak görüyorlar. Ve bunu başarmak için ciddi bir bütçe ayrıldığını belirtiyorlar.

 

Bakalım yönetim bu düşündüğü şeyi piyasada bu kadar rakip varken başarabilecek mi? Çünkü şunu örnek vermek gerekirse; Google arama motoru yerine hiçbir arama motorunu koyamıyoruz. Daha da önemlisi ekşi sözlük gibi büyük bir rakip var iken, Öyle bir alışmış ve öyle bir şekilde gönülden bağlanmışız ki resmen vazgeçemiyoruz. Alışkanlık sevgiden daha zordur. Bu sebeple de sevmek yetmeyecek bazı şeyleri, alışmak gerekecek. Ancak yönetim iddialı görünüyor. Bakalım bu izleme süreci bittiğinde nasıl kararlar çıkacak.

 

Şimdiden birkaç noktaya dikkat çektiler. Yazarlar için aktiflik ve bol yorum yazmanın öneminden ziyade güncel konulara odaklanılması gerektiğini belirttiler. Çünkü Türk halkı gündem olmayan konular hakkında çok fazla araştırma içine girmiyorlar. Girmedikleri içinde bu tarz sitelerde yazılan hiçbir şeyin pek bir önemi kalmıyor. Zira yazılan yazıların, verilen bilgilerin sitede kalması değil, diğer tüm kullanıcılara da ulaşması gerekiyor. Ulaştığı zaman insanların ilgisini çeker, merakını arttırır ve daha fazla kullanıcıyı siteye davet etmiş olursunuz.

 

Site yönetimininden gelen habere göre hızlıca büyüyen mega sözlük yazar alımları devam ediyor. Yeni yazarlar belki de eski yazarlar ile yer değişecek. Çünkü şirketlerde ki gibi bir çok firmada da bu site yönetimi olur, online satış olur, her alanda var olan daha önceden o işi yapan insanların değişikliği taze kan olarak nitelendirilir. Yeni alımların yapılmasını bu şekilde yorumlamak gerekir.