Hızlarını alamadılar, birbirlerini yalanladılar!

Hızlarını alamadılar, birbirlerini yalanladılar!
17 Nisan 2014 19:56

Yalan haber yapmada birbirleriyle yarışan hükümete yakın gazeteler, Dışişleri Bakanlığı’nda çıkan Suriye’ye müdahale konulu ses kayıtlarını ‘paralel’e bağlama yarışmasında birbirleriyle çelişti.

 

4 Nisan günü Akşam gazetesinin verdiği haberde Dışişleri Bakanlığı’nın paralel devlet tarafından havadan dinlendiği iddia edilirken şimdi bir başka havuz medyası Sabah ve Takvim Gazeteleri dinlemenin Bakanlığın içinden bir kişinin Bakanın odasındaki telefona koyduğu böcekle yapıldığını iddia etti.

 

Akşam Gazetesi haberinde havadan dinleme yapabilen bir aletle Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirilen Suriye görüşmesini paralel devletin dinlediğini iddia etmişti. Genelkurmay Başkanlığı ise bir yazılı açıklama yaparak Akşam gazetesinin bu haberini yalanlamış, havadan dinleme yapan cihazların 2011 yılında MİT’e devredildiğini açıklamıştı. Bu haberin ardından aynı merkezden beslendiği anlaşılan havuz medyasından Sabah gazetesi Suriye görüşmelerinin Dışişleri Bakanlığı’nın içinden dinlendiği iddiasını ortaya attı. Sabah gazetesinin haberine göre Dışişleri Bakanlığı’ndaki çok gizli Suriye zirvesinde yapılan konuşmaların kaydedilmesi ile alakalı Bakanlık içerisinden alt düzey Dışişleri çalışanın yerleştirdiği böcekle gerçekleştirdiğini öne sürdü. Her zaman olduğu gibi gazete, sözde böceği Bakan’ın telefonuna koyan çalışanın paralel yapının elemanı olduğu iftirasını yine delil ortaya koyamadan attı. Havuz medyasının yaptığı bu haberlerle birbirlerini yalanladıkları görüldü.

 

Sabah Gazetesinin haberinde verdiği böceğin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun telefonundan çıktığı iddiası Başbakanlık resmi konutunda çıktığı söylenen böceği hatırlattı. Bu olayda da böceğin Başbakan’ın telefonuna yerleştirildiği iddia edilmişti. Ancak iki yıl geçmesine rağmen bir soruşturma başlamamış bu olay da diğerleri gibi hiçbir delil olmadan paralele bağlanmıştı.

 

Sabah Gazetesinin haberinde bir diğer dikkat çeken nokta ise sürekli soruşturmanın gizliliğinden bahseden gazetenin Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yapılan soruşturmaların tüm detaylarına hâkim olması. İki gazetenin birbirini yalanlayan haberleri ‘Havuz’ medyasının paralel devlet paranoyaklığını bir kez daha ortaya çıkardı.

 

Kaynak: SUAT ÖZÇELİK /ZAMAN.COM.TR