Hırsızın teki Kılıçdaroğlu’na ayakkabı fırlattı!

Hırsızın teki Kılıçdaroğlu’na ayakkabı fırlattı!
21 Mart 2014 19:59

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu’na Gaziantep’teki mitingi sırasında ayakkabı atıldı. Kılıçdaroğlu’nun bacağına temas eden ayakkabılar, koruma polisleri tarafından platformdan alındı.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu, Gaziantep mitinginde Twitter yasağını eleştirerek, “Twitter’i en çok gençler kullanıyor. Bu seçimlerde 2,5 milyon gencimiz oy kullanacak. Özgür Türkiye, iyi demokrasi, düşüncelerini özgürce açıklamak, aş ve iş için, Twitter, Facebook yasağı kalkması için bayram havasında sandığa gidecek ve diktatöre demokrasi dersi vereceğiz” dedi.

 

Konuşması sırasında Kılıçdaroğlu’na kutu içinde getirdiği spor ayakkabısını atan bir kişi ise polis tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğle saatlerinde beraberinde eşi ve parti kurmayları ile birlikte Gaziantep’e geldi.

 

Özel uçakla kente gelen ve partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, konvoy eşliğinde şehir turu yaptıktan sonra yaklaşık 25 bin kişinin toplandığı Demokrasi Meydanı’nda partililerine hitap etti.

 

Türkiye’nin Suriye politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, CHP İktidarında tüm komşularla barış içerisinde yaşanacağını ifade etti.

 

‘HİÇBİRİSİ MONTAJ DEĞİL’

 

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından çıkan ses kayıtlarının montaj olduğunun savunulduğunu ancak çağrılarına rağmen Başbakan Erdoğan’ın bunun aksini ispatlayamadığını ifade eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ‘Hiçbirisi montaj değil. Antep ne kadar gerçekse bunlarda o kadar gerçek’ diyerek şöyle konuştu: “Antep’in vicdanına sesleniyorum; ayın 30’unda sandığa gideceksiniz ya helale ya harama oy vereceksiniz. Helalden yana oy kullanacağız, harama ortak olmayacağız. Bu milletin vicdanı harama ortaklığı kabul etmez.”

 

”BALIK BAŞTAN KOKAR”

 

Twitter’e getirilen yasağı da eleştiren ve bu sosyal ağı en çok kullanan kesim olan 2,5 milyon gencin ilk kez sandığa gideceğini ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Dün Bursa’da konuşmuş bu başçalan. Niye başçalan diyorum onu da söyleyeyim. Balık baştan kokar diye bir atasözü var. O götürüyor, bakanları götürüyor, banka genel müdürü götürüyor, işadamları götürüyor. En baştaki yaparsa ‘o götürdü ben niye götürmeyeyim’ diyen genel müdür 4,5 milyon doları ayakkabı kutusuna yerleştiriyor. Bakın bir gerçek daha hiçbir zaman ‘bu ses bana ait ses değildir’ demedi, diyemedi.

 

Şimdi yasaklar getiriyor. Dün konuşmuş ‘Twitter yasağı getireceğim’ demiş getirmiş. Gençler en çok siz kullanıyorsunuz Twiter’i, size sesleniyorum. İlk kez 2,5 milyon gencimiz bu seçimlerde oy kullanacak. O gençlere sesleniyorum; özgür Türkiye istiyor musunuz?, iyi bir demokrasi istiyor musunuz?, düşüncelerini özgürce açıklamak istiyor musunuz?, aş ve işiniz olsun istiyor musun? Twitter yasakları kalksın istiyor musunuz? Facebook yasağı kalksın istiyor musunuz? O zaman adres belli. Ayın 30’unda sandığa kol kola, omuz omuza, bir bayram havasında gideceğiz ve diktatöre demokrasi dersi vereceğiz.”

 

AYAKKABI ATAN ŞÜPHELİYE GÖZALTI

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, platformda konuştuğu sırada kalabalıktaki bir kişi tarafından ayakkabı attı.

 

Kılıçdaroğlu’nun bacağına temas eden ayakkabılar, koruma polisleri tarafından platformdan alındı.

 

Polisler tarafından ayakkabıyı attığı belirlenen 31 yaşındaki Mehmet Yıldız ise gözaltına alındı. Polis Merkezi’ne götürülen Yıldız’ın işsiz olduğu ve 8 ayrı suçtan sabıkası olduğu bildirildi.