Hırsızdan PM üyesi olur mu?

Hırsızdan PM üyesi olur mu?
10 Şubat 2018 12:23

CHP Kurultayını gazeteci dostlarımız ile birlikte başından sonuna kadar izledik.

 

 

 

 

Kurultayın şifrelerini, arka sokaklardan dönen oyunları çözmeye çalıştık. Kulislerimizi çalıştırdık. Kimsenin göremediğini, kimsenin söyleyemediğini siyasetteyiz.biz ekibi olarak derledik. Bölüm bölüm sizlere paylaşacağız.

 

Kurultayın tartışmasız en büyük skandal olayı sandıklardaki oy hırsızlığıydı. Evet, yanlış duymadınız. Sandıktan oylar yer değiştirdi. Hem de yakalandı ve tutanak altına alındı.

 

Kurultayın 2’nci gününde Parti Meclisi, Yüksek Disiplin ile Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu seçimleri yapıldı.

 

Saat 23:00’da oy kullanma işlem bitti, ardından birçok partilinin sandık başlarında beklemesi üzerine Çankaya İlçe Seçim Kurulu barikat kurdurdu.

 

Barikatları gören adaylar bu duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine kürsüden açıklama yapan Bülent Tezcan, sayımları Seçim Kurulunun yapacağını, partililerin sadece takip edeceğini söyledi.

 

Bu açıklama adayları tatmin etmedi, tepkiler arttı. Adayların talebi doğrultusunda kurulan barikatlar kaldırıldı. Sandıkların çevresi onlarca partili ile doldu.

 

Oy sayımlarını Seçim Kurulu ile birlikte partililer yaptı. Ama hepsi sadece oy saymadı. Bazıları oy da çaldı. Misal 4 nolu sandıkta oy sayımına katılan Çankaya İlçe Yöneticisi Hüseyin Özkan.

 

Başka adaylara verilen 4 oyu 358 numaralı adaya kaydederken yakalandı.

 

Kim mi 358 numaralı aday?

 

Partinin tüm teşkilat seçimlerine müdahil olan, sadece İl – İlçe Başkanını değil yöneticisini bile kendi belirleyen Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl.

 

Kurultay organizasyonu ile Genel Başkanı “Halkın istemediği adam” ilan ettiren Tekin Bingöl, tüm sandıklara kendine yakın partilileri yerleştirdi. Hüseyin Çelik de 4 numaralı sandıktaki Tekin Bingöl’ün gizli görevlisiydi.

 

Çankaya İlçe Yönetimine adını bizzat yazdığı Hüseyin Çelik, başka adaylara verilen 4 oyu Tekin Bingöl’e yazarken suçüstü yakalandı. Parti Meclisine seçilen Necati Yılmaz ise bu hırsızlığı yakalayıp İlçe Seçim Kuruluna şikâyet etti.

 

Yılmaz dilekçesinde “3-4 Şubat 2018 tarihinde yapılan CHP 36’ncı Olağan Kurultayında yapılan seçimlerin sayımında 4 nolu sandıkta 358 nolu adaya aldığı oyun üstünde oy sayısı işaretlenmiştir. Bu hukuksuzluk üzerinde belirtilen adaya 4 fazla oy yazıldığı tespit edilmiştir. Sonuç bu şekilde düzeltilmiştir. Belirtilen usulsüzlüğün tutanağa yazılarak belgelenmesine yönelik hak kullanılmasını delil olmak üzere saygı ile arz ve talep ederim” ifadelerine yer verdi.

 

Çankaya İlçe Seçim Kurulu dilekçeyi işleme koydu ve oy çalımı ile ilgili tutanağı tuttu. Bu hırsızlık ile ilgili Pazartesi günü Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.

 

25 sandıklı oylamada sadece 1 sandıkta 4 oy çalan Tekin Bingöl’ün diğer sandıklarda da benzer operasyon yaptığı iddia ediliyor. Örgütü dizayn eden, kurultayı anahtar teslimi Muharrem İnce’nin istediği şekilde hazırlayan Tekin Bingöl, buna rağmen çizik rekoru yemişti. Sadece 66 oy fark ile Parti Meclisine girmeyi başaran Bingöl’ün diğer sandıklarda kendi lehine ne kadar oy çaldırdığı ise bilinmiyor.

 

Şimdi “Oyları Tekin Bingöl çaldırmamıştır” diyenler olabilir. FETO Terör Örgütünün 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti yöneticilerinin söylediklerini hatırlayalım. “Bu kalkışmadan kim faydalandı ise onun kontrolünde olmuştur” denmemiş miydi? Peki Tekin Bingöl adına oy çalınması başka kimin işine yaramış olabilir?

 

Günlerdir bu skandalın basından çıkmaması için özel gayret sarf eden Tekin Bingöl’ün atladığı bir detay var. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konunun ciddiyetinin farkında olduğu. 17-25 Aralık sürecinde “Hırsızdan Başbakan olmaz” diyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu olay üzerine Bingöl’ü Parti Meclisinden istifasını isteyecek.

 

Genel Başkanın Bingöl’den istifasını isteyeceği genel merkez koridorlarında günlerdir zaten konuşuluyordu. Bugün toplanacak Parti Meclisinin ilk toplantısında da gündemin en önemli maddesinin bu istifa olması bekleniyor.

 

Belli ki önümüzdeki günler oldukça hareketli geçecek.

 

Biz de kongrede gördüğümüz önemli detayları sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz.

 

 

Kaynak: siyasetteyiz.biz

Hırsızdan PM üyesi olur mu?