H&H’den Kılıçdaroğlu’na çağrı! Islak imzalı tutanakları teslim edemeyen örgüt yöneticileri görevlerinden uzaklaştırılacak mı?

H&H’den Kılıçdaroğlu’na çağrı! Islak imzalı tutanakları teslim edemeyen örgüt yöneticileri görevlerinden uzaklaştırılacak mı?
4 Nisan 2014 19:00

30 Mart 2014 Pazar günü yapılan yerel seçim sonuçları tartışılırken, CHP örgütlerinde yoğun bir sessizlik hissediyoruz.

 

H&H ÖZEL

 

Öneğin bir ilçede AKP adayı kazanmışken MHP’li adayın itirazı sonucu sayım sonunda CHP adayının kazandığı ortaya çıkıyor. Bir başka ilçede, halen milletvekili olan adayın isyanları karşısında il ve ilçe yöneticileri sessizliğini koruyor. Bunları çoğaltmak mümkün ve de basında herkes bu tür örneklere şahit oluyor.

 

Genel Merkez yönetimine özellikle de Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na bazı konuları hatırlatmak ve sormak istiyoruz:

 

Başta Ankara’da halkı birbirine kenetleyerek 30 Mart gecesinden bugüne sokakta ve seçim kurulunda sakin ve mütevazi bir şekilde hak mücadelesini sürdüren Mansur Yavaş’a,  Ankara genelinde oy kullanılan yaklaşık 13 bin sandıktaki sonuçların, ıslak imzalı sandık sonuç belgelerinin, Ankara örgütü tarafından YSK’nın birleştirme tutanakları ile karşılaştırılması için süresinde teslim edildi mi?

 

CHP Genel Merkezi’ne yakın olmayan bir ilçe yöneticisi, ilçenin “elektrik faturasını geç ödediniz” gerekçesiyle CHP MYK’sı tarafından görevden uzaklaştırıldığını çok iyi biliyoruz.

 

Seçimin olmazsa olmazı olan “ıslak imzalı sandık sonuç belgelerinin”  YSK’ya itiraz süresi dolmadan  ilçe örgütleri tarafından eksiksiz bir şekilde Genel Merkez’e teslim edilmesi CHP tüzüğünün açık hükmüdür.

 

Islak imzalı sandık sonuç belgeleri teslim edilmeyen ya da eksik teslim edilen il, ilçe örgüt başkan ve yöneticilerini görevlerinden uzaklaştıracak mısınız?

 

H&H olarak bu konunun takipçisi olacağız.

 

Değerli okuyucularımız, hangi il ve  ilçelerin görevini tam yaptığını hangi il ve ilçelerin görevini savsakladığını önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız.