H&H Yönetim Kurulu Başkanı Eroğlu’ndan Sabahattin Önkibar’a saldırıya tepki!

H&H Yönetim Kurulu Başkanı Eroğlu’ndan Sabahattin Önkibar’a saldırıya tepki!
26 Mayıs 2019 08:42

Gazeteci Sabahattin Önkibar’a Ankara’da saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonrası açıklamalarda bulunan Önkibar, “Bunu kimin yaptığını ve kimlerin yaptırdığını biliyorum. Ergen çocukları saldılar üstüme. 19-20 yaşında çocukları saldılar üstüme” dedi.

 

 

Halkın Habercisi Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Güven Eroğlu, Sabahattin Önkibar’ın uğradığı saldırıya tepki gösterdi.

 

Eroğlu, Önkibar’ın dürüst ve yurtsever bir gazeteci olduğunu vurgulayarak bu saldırının basın özgürlüğüne yapıldığını belirtti.

 

Eroğlu şöyle konuştu:

 

“Önce Çubuk’ta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na sonra Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ’a ve şimdi de Sabahattin Önkibar’a saldırdılar. Kalemin karşısına sopayla, yumruklarla çıkmak tahammülsüzlüğün ve korkaklığın göstergesidir. Basına yönelik saldırılar  halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri ve azmettiricilerini bulmak devletin en önemli görevidir. Sayın Önkibar’a yapılan saldırıyı kınıyor ve kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. “

 

Halkın Habercisi ailesi olarak biz de usta gazeteci Sabahattin Önkibar’a yapılan saldırıyı kınıyor ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.