‘Hero’ tişörtü giyen 3 genç adliyeye sevk edildi

‘Hero’ tişörtü giyen 3 genç adliyeye sevk edildi
23 Temmuz 2017 16:56

ADANA’da dün akşam saatlerinde üzerinde ‘Hero’ yazılı tişört giydikleri gerekçesiyle gözaltına alınan yaşları 16-20 arasında değişen 1’i kız, 3 genç, adliyeye sevk edildi.

 

 

 

Gökhan KESKİNCİ-Salih ÜÇTEPE / ADANA (DHA

 

 

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele saldırı düzenlenmesiyle ilgili Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın duruşmasına, tutuklu sanık eski Astsubay Gökhan Güçlü’nün üzerinde Türkçe ‘Kahraman’ anlamına gelen ‘Hero’ yazılı tişört ile gelmesi gündemi sarsmıştı. Daha sonra Adalet Bakanlığı, tüm Cumhuriyet Başsavcılıkları’na gönderilen genelge ile FETÖ/PYD ve diğer terör örgütü mensubu tutukluların kamuoyunu ve davaları etkilemeye yönelik mesaj içerikli kıyafetlerinin toplatılmasını istedi.

 

 

Dün akşam saatlerinde üzerinde ‘Hero’ yazılı tişört giyen 16 yaşındaki G.B. adlı kız ile 20 yaşındaki M.A. ve 17 yaşındaki S.E.G., devriye gezen polis ekiplerince gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne teslim edilen gençler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Dün geceden bu yana gözaltında tutulan ve sorgulanan 3 kişi, ‘Örgüt propagandası’ yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

 

 

1 KİŞİNİN SORGUSU SÜRÜYOR

 

 

Ayrıca bugün öğlen saatlerinde Dikey Geçiş Sınavı’na, üzerinde ‘Hero’ yazan tişörtüyle giren ve ihbar üzerine gözaltına alınan Şahin B.’nin ise sorgusu devam ediyor.