‘Herkes istifa ettirileceği günü beklemeli’

‘Herkes istifa ettirileceği günü beklemeli’
12 Kasım 2020 09:26

İsmail Saymaz, bugünkü yazısında “Kimin, ne zaman istifa edeceğine ancak Erdoğan karar verebilir, herkes istifa ettirileceği günü beklemeli” dedi.

 
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Berat Albayrak’ın istifasını kabul eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı yazdı.

Saymaz, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifasına ilişkin olarak, “Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 8 Kasım’da Instagram hesabında, görevine devam edememe kararı aldığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 saatlik suskunluktan sonra Albayrak’ın affını kabul etti. Dikkat buyurun; istifasını değil, affını…” diye yazdı.

Saymaz şöyle dedi:

 

“İstifa için bir başarısızlığın vuku bulması gerekir. Halbuki AK Parti’nin 18 yıllık iktidarında başarıdan başarıya koşulmuştur. Yedi düvel şahittir ki Erdoğan Türkiye’sinde ancak aşırı başarıdan kaynaklı bir metal yorgunluğundan söz edilebilir. Olsa olsa, güzelim iktidar göze-nazara gelmiştir. Eski Türkiye’ye ait olan istifa müessesesi, bu sebepten 2002 yılında kaldırılmıştır. İstifa etmek, yanlıları tarafından müminlerin emiri olarak görülen Erdoğan’a karşı bir saygısızlıktır. Reis’in iradesini hiçe saymaktır.

 

Kimin, ne zaman istifa edeceğine ancak Erdoğan karar verebilir. Herkes istifa ettirileceği günü beklemelidir.”

 

Yazının tamamı için tıklayın