Hemşehrilerinden Haydar Yılmaz’a rest!

Hemşehrilerinden Haydar Yılmaz’a rest!
20 Şubat 2019 16:03

CHP’den daha önce Çankaya Belediye Başkanlığı yapan Haydar Yılmaz’ın DSP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasına bir tepki de memleketinden geldi.

 

 

Divriği Kültür Derneği, Divriği Kültür Vakfı, Divriği Köy Dernekleri ve Divriği Kadınlar Derneği bir basın açıklaması yaparak isim vermeden sert sözlerle Haydar Yılmaz’ı eleştirdi.

 

Yapılan açıklamada “oylarımızı bölen ve var olan karanlık yönetim anlayışının devamını sağlayan adaylıklar toplumumuza ihanet değilse nedir?” denildi.

 

 

 

İşte  o açıklama:

 

 

 

 
Ülkemizin üzerine örtülmek istenilen karanlığa karşı ” Hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü değiliz “ şiarıyla yıllardır demokrasi güçleriyle omuz omuza mücadele eden, gerçekleştirdiği her etkinlikte daima dayanışmayı , birleşmeyi öncülleyen Divriğililer yaklaşan yerel seçimler öncesi yaşanılanları dikkatle takip etmektedir.

 
Temel hak ve hürriyetlerin yok sayıldığı, demokrasinin tüm kurum ve kurallarının itibarsızlaştırıldığı, toplumsal uzlaşı ve kaynaşmanın yerine, birbirlerini dışlayan ayrıştıran siyasi anlayışın egemen olduğu süreçte yerel seçimler hiç olmadığı kadar önemli bir hal almıştır.

 

 

Biz Divriğililer olarak; Türkiye’de ki tüm seçim bölgelerinde sol, sosyal demokrat, sosyalist siyasi partilerin desteklenmesi ve bir çatı altında güç birliği yapılması gerektiğini en baştan beri dillendirdik, bu yönde insiyatif almaktan çekinmedik.

 

 

Ancak son günlerde yaşanılan ve daha önce demokrasi güçlerinin başta Ankara ve İstanbul gibi şehirleri kaybetmesine neden olan siyasi hatalar, bu sefer kesinlikle hata olarak kabul edemeyeceğimiz , en hafif ifadeyle ” vicdansızlık “ olarak kabul edeceğimiz şekilde halkımızın gözleri önünde cereyan etmektedir.

 

 
Öncelikle İstanbul ve İzmir’de yaşanan ve son olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde karşımıza çıkan bu ilkesizlik, aday hemşehrimiz ve hatta üyemiz dahi olsa asla kabul etmeyeceğimiz bir durumdur. Yıllar sonra Ankara’nın demokrasi güçlerinin ittifakıyla kazanılmaya bu kadar yaklaşıldığı dönemde ; oylarımızı bölen ve var olan karanlık yönetim anlayışının devamını sağlayan adaylıklar toplumumuza ihanet değilse nedir ?

 
Bizler aşağıda imzası bulunan Divriği örgütleri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde hiçbir ayrışmanın , bölünmenin tarafı olmayacağımızı, geçmişte olduğu gibi bugün ve bundan sonrada Türkiye’nin demokrasi güçleriyle yan-yana omuz-omuza demokrasi ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğimizi tüm kamuoyunun bilgilerine sevgi, saygı ve dayanışma duygularımızla duyuruyoruz.

 

Divriği Kültür Derneği
Divriği Kültür Vakfı
Divriği Köy Dernekleri
Divriği Kadınlar Derneği