Helin Palandöken’in öldürülmesi davasında sanığa ağırlaştırılmış müebbet istendi

Helin Palandöken’in öldürülmesi davasında sanığa ağırlaştırılmış müebbet istendi
11 Mayıs 2018 17:45

Pendik’te 17 yaşındaki lise öğrencisi Helin Palandöken’i pompalı tüfekle öldüren Mustafa Yetgin’in yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, Yetgin’in “çocuğa karşı tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını istedi.

 

 

 

İstanbul Pendik’te, 13 Ekim 2017 tarihinde 17 yaşındaki lise öğrencisi Helin Palandöken’i öldüren, iki kişiyi de yaralayan Mustafa Yetgin’in (21) ve Yetgin’i araçla olay yerine götüren Halis Can Dağarslan’ın yargılandığı davaya devam edildi. Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 3. duruşmasında, tutuklu sanık Mustafa Yetgin cezaevinden getirilirken, tutuksuz sanık Halis Can Dağarslan, mağdurlar Cemil Yıldız ile Deniz Morsümbül, müşteki Nihat Palandöken ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

 

 

Önceki celse gülerek savunma yapan sanık Mustafa Yetgin bu duruma ilişkin açıklama yapmak istediğini belirterek, “Geçen celse gülme gibi bir şey algılandı. Bu hususu da düzeltirim. Ben gerginlikten ve sinirden böyle görünüyorum” dedi.

 

SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

 

Mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Mustafa Yetgin’in “çocuğa karşı tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını istedi. Mütalaada ayrıca, sanık Yetgin’in “çocuğa karşı tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs”, “silahla kasten yaralama” ve iki kişiye yönelik “silahla tehdit” suçlarından da 19 yıldan 36 yıla kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi.

 

Mütalaasında sanık Mustafa Yetgin’i aracıyla olay yerine götürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan diğer sanık Halis Can Dağarslan için de “çocuğa karşı tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etme”, “çocuğa karşı tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüse yardım etme” ve “silahla kasten yaralamaya yardım etme” suçlarından 23 yıl 6 aydan 32 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

 

EK SÜRE İSTEDİ

 

Mütalaaya karşı diyecekleri sorulan sanık Mustafa Yetgin, son savunmasını yapmak için süre talep etti. Diğer sanık Halis Can Dağarslan ise “Mütalaayı kabul etmiyorum. Mustafa’nın böyle bir şey yapacağından haberim yoktu. Böyle bir şey yapacağını bilsem Mustafa’yı oraya götürmem ve olaydan sonra da arabadaki eşyaları götürüp teslim etmem. Suçsuzum, beraatimi istiyorum” dedi.

 

Mahkeme heyeti, sanık Mustafa Yetgin’e son savunmasını yapması için ek süre vererek duruşmayı erteledi.

 

DURUŞMA ÖNCESİ AÇIKLAMA

 

Duruşma öncesi adliye önünde basın açıklaması yapan baba Nihat Palandöken, adalet yerini bulana kadar mücadele edeceklerini söyleyerek, “Kızım Helin ve katledilen bütün kız çocukları ve kardeşlerimiz için adalet istiyoruz. Kadın cinayetlerine ve bireysel silahlanmaya son” dedi.

 

Uzun yıllardır erkek şiddetinin devam ettiğini söyleyen HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ise, “Tesadüf değil erkek şiddeti diyoruz. Çünkü gerçekten bunun bir adı var. En yakınımızdaki erkekler tarafından gerçekleştiriliyor bu şiddet. Kadınlar en çok evlerde hayatlarını kaybediyorlar. Ama kadın dayanışması da çok güçlü. Yıllardır gördüğümüz gibi bütün davaların takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Sevgim Begüm YAVUZ-Sözcü