‘Helikopter düştü ihbarı’ asılsız çıktı

‘Helikopter düştü ihbarı’ asılsız çıktı
17 Nisan 2014 15:41

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki ormanlık alanda bir helikopterin düştüğüne yönelik yapılan ve tüm birimleri alarma geçiren ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

 

 

Yapılan araştırmalarda bu bölgede Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) tarafından kiralanan helikopterle yüksek gerilim hatlarının kontrollerinin yapıldığı, uçuşu sırasında helikopterin dağların arasındaki alçalmasını bazı vatandaşların düştüğünü sanarak bu yönde ihbarda bulunduğu ortaya çıktı.

 

ÇÖPLÜĞE DÜŞTÜ İDDİASI

 

Bugün saat 11.55 sıralarında Hendek ilçe Emniyet Müdürlüğü 155 ve 112’ye açılan telefonlarla “Hendek ilçesinin Yenice köyü çöplük alanına helikopter düştü” şeklinde ihbarda bulunuldu. İhbar üzerine itfaiye jandarma, 112 ekipleri bölgeye sevkedildi. Sakarya Düzce sınırına yakın 20 kilometrelik alan içerisinde yapılan araştırmalarda helikoptere ait iz veya düştüğüne yönelik bir görgü tanığı bulunamadı.

 

Aramalar sürerken düştüğü öne sürülen sarı renkli helikopter Yenice Köyü’nde havada görüntülendi. DHA kamerası tarafından görüntülenen ve ekiplerin ‘düştü’ diye yerden aradığı helikopter, ekiplerin üzerinden uçarak ormanlık alanda kayboldu..

 

FİRMA YANLIŞ İHBAR

 

Hendek ilçesi Nuriye Köyü yakınlarında düştüğü ihbarı yapılan helikopterin, Sakarya Elektrik dağıtım A.Ş. adına yüksek gerilim hatlarını kontrol amaçlı olarak uçtuğu ortaya çıktı. Kaan Havacılık’a ait AgustaWestland A119 Koala tipi helikopterin Enerji Bakanlığı tarafından kiralandığı ve bölgede uçtuğu öğrenildi. Kaan Air yetkilileri de yaptıkları açıklamada “Helikopterimiz emniyetle bölgede uçmaya devam ediyor.” diyerek ihbarın yanlış olduğunu duyurdu.

 

VALİ BÜYÜK’TEN AÇIKLAMA

 

Sakarya Valisi Mustafa Büyük de yapılan araştırmaların ardından yaptığı açıklamada ihbarın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını söyledi. Vali Büyük şunları söyledi: “Bölgede Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından kiralanan helikopterler yüksek gerilim hatlarıyla ilgili olarak çalışma yapıyorlar. Bu çalışma sırasında vatandaşlar helikopterlerin alçalması üzerine düştü sanarak ihbarda bulunmuşlar. İhbarda konu olan helikopterlerin renkleri de aynı. Her ihtimale karşılık ekipleri bölgeye sevk ederek araştırma yaptırdık.”