Hekimler savaşa karşı

Hekimler savaşa karşı
24 Eylül 2013 15:00

İstanbul Tabip Odası üyesi bir grup, Çapa’daki  İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bahçesinde Suriye’deki savaşa karşı eylem yaptı.

 

 

Temel Tıp Bilimleri’in bulunduğu binanın önünde İstanbul Tabip Odası üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, ‘Hekimler savaşa karşı’, ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur’, ‘Savaş bir insanlık suçudur’ yazılı dövizler taşıdı. Burada bir konuşma yapan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. M. Taner Gören, savaşın ülkelere ve insanlara getireceği zararları anlattı.  Prof. Taner Gören, hekimler olarak ‘Savaşa karşı hayır’ kampanyası başlattıklarını söyledi.

 

e8b11a2ea20cfb36bc0abaac655ecd54

 

Daha sonra basın açıklamasını İstanbul Tabip Odası Temsilciler Kurulu Divan Üyesi Dr. Deniz Türkyılmaz okudu. Dr. Deniz Türkyılmaz,  “Komşularıyla düzeyli ilişki kurmayı beceremeyen yöneticiler, tüm komşu ülkelerle her an bir çatışma çıkarabilme potansiyeli taşıyan bir dış politika izlemekte ısrarcılar. Her çatışma, her savaş insani dramları beraberinde getirir. Savaş, yarattığı doğa ve insani tahribat nedeniyle halk sağlığını tehdit eden en önemli sorundur. Savaşları önlemenin yolu, barış ortamı ve demokrasinin inşasından geçmektedir” dedi.

 

84a0ee9259b3758255133ba7ca42bae5

 

Basın açıklamasının ardından katılımcılara ‘Hekimler savaşa karşı’ yazılı rozet dağıtıldı.