Hedef: Tabanda işbirliği!

Hedef: Tabanda işbirliği!
27 Kasım 2018 08:48

Parti tabanlarından olumlu mesaj gelmesi durumunda işbirliği için çalışma yürütülecek.

 

 

Mahmut Lıcalı / Cumhuriyet

 

CHP, İYİ Parti’nin ardından Saadet Partisi’yle de bir araya geldi. CHP görüşmenin ittifak amacıyla değil, tabanda işbirliği yapılmasına yönelik parti tabanlarına mesaj verilmesi amacıyla yapıldığını belirtirken, Saadet Partisi bazı seçim bölgelerinde dirsek teması olabileceği görüşünü bildirdi. Bu kapsamda her iki parti tabanından olumlu mesaj gelmesi durumunda işbirliği yapılması için ortak çalışma yürütülecek.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti. Saadet Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat 10 dakika sürerken iki genel başkanın 45 dakika baş başa olduğu öğrenildi. Görüşmeye; Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcıları Seyit Torun ile Oğuz Kaan Salıcı ve Saadet Partisi’nde ise Karamollaoğlu, genel başkan yardımcıları Birol Aydın, Fatih Aydın, Mesut Doğan ve İlyaz Tongüç katıldı.

 

Edinilen bilgiye göre, iki partinin ittifak yapmasının değil, parti tabanlarının bazı seçim bölgelerinde işbirliği yapmasının önemli olduğu dile getirilen görüşmede, tabanda uzlaşı sağlanması durumunda seçim bölgelerinde işbirliği yapılmasına her iki partinin de sıcak baktığı öğrenildi. Tabanda bir uzlaşı olmaması durumunda işbirliğinin her iki partiye de zarar verebileceği değerlendirmesi yapıldı. Görüşmede, Saadet Partisi’nin iktidara oy veren seçmenin AKP dışındaki ilk tercihinin Saadet Partisi olabileceği değerlendirmesinde bulunduğu belirtildi.

 

‘Dirsek teması olabilir’

 

Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin sorunlarını, içinde bulunduğu durumu, ekonomiyi, dış politikayı değerlendirdik” dedi. Karamollaoğlu ise “İttifakın söz konusu olmadığını söylemiştik. Mümkün olduğu kadar bölgelerde seçime girme gayreti içinde olacağız. Ama belli yerlerde, Anadolu’da dirsek teması yapılabileceğini ifade etmiştik. Bu görüşümüzde kararlıyız” ifadelerini kullandı.