HDP’nin yeni eşbaşkanından tepki çeken Afrin mesajı

HDP’nin yeni eşbaşkanından tepki çeken Afrin mesajı
11 Şubat 2018 15:10

HDP’nin 3. Olağan Kongresi Ankara Spor Salonu’nda başladı. Ana sloganı “Dirençliyiz, umutluyuz, kararlıyız” olan kongrede ilk olarak eşbaşkan adayları Sezai Temelli ve Pervin Buldan salona giriş yaptı. Salonda ve salonun dışında 32 bin partilinin olduğu açıklandı.

 

 

Salona çanta, laptop, şarj aletiyle girilmesine izin verilmezken salon çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salonda kurulan ekranda tutuklu HDP milletvekillerinin fotoğrafları yansıtıldı. Uluslarası partilerin ve temsilcilerin mesajları okunurken kongreye katılan Baskın Oran, Akın Birdal, Fikret Başkaya gibi isimler sayıldı, Suruç Ailelerine selam gönderildi.

 

 

Salona “Adalet”, “Demokrasi”, “Gazetecilere Özgürlük”, “Gençlik Tektipleşmiyor”, “İnançlara Özgürlük” pankartları asıldı. Kongrede eş genel başkan seçimleri yapılacak, tek liste olarak İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ve 25. Dönem Milletvekili Sezai Temelli oylanacak. Ayrıca Parti Meclisi ile Disiplin ve Danışma Kurulu üyeleri de belirlenecek.

 

Kongrede konuşan Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay’ın “Afrin’de büyük bir direniş gerçekleşiyor. Neden? Çünkü siz halklara karşı savaş açarsanız kaybedersiniz. Çünkü Afrin halkı kendi evini, kendi yaşamını koruyor” sözleri tepki çekti.

 

 

hdscsd