HDP’nin ‘Barış mitingi’nde arbede

HDP’nin ‘Barış mitingi’nde arbede
10 Eylül 2017 16:45

HALKLARIN Demokratik Partisi’nin (HDP) Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda düzenlediği ‘Barış, Özgürlük ve Adelet’ mitingine katılımlar başladı.

 

 

Çağatay KENARLI-Süleyman KAYA/İSTANBUL, (DHA)

Polis ekipleri Yüce Tarla Caddesi girişinden İncirli Caddesi’ni trafiğe kapatarak giriş bariyeri oluşturdu. Çevik kuvvet ekipleri ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) giriş noktasında hazır bulunduruldu. Mitinge gelenler arama noktalarından geçerek alana

alındı. Katılımcılar, İncirli Caddesi’nden Özgürlük Meydanı’na kadar gruplar halinde yürüyerek alana ulaştı.

 

 

POLİS VE MİTİNG KATILIMCILARI ARASINDA ‘MASKE’ ARBEDESİ

 

 

Erhan TEKTEN, İstanbul DHA

HDP İstanbul İl Örgütü’nün ‘Barış mitingi’ adı altında düzenlediği mitinge katılmak üzere Bakırköy Özgürlük Meydanı’na gelen bir grupla polis arasında arbede yaşandı. Polis HDP’li tutuklu milletvekillerinin maskeleri ile mitingin yapılacağı alana girmek isteyen bir gruba izin vermedi, gruptakilere maskeleri çıkardıktan sonra alana girebileceklerini söyledi. Bunun üzerine tutuklu milletvekilerinin yüz maskeleriyle alan girmek isteyenlerle polis arasında arbede yaşandı. HDP milletvekili Filiz Kerestecioğlu da polislere tepki gösterdi. Arbedenin büyümesi ile birlikte polise su şişeleri atıldı. Gruptakiler maskesiz alana girdi, arbedenin yaşandığı noktada yerde yırtılmış maskeler kaldı. 15.30 sıralarında başlayan miting konuşmalarla sürüyor.