HDP’den Yunan hükümetine destek eylemi

HDP’den Yunan hükümetine destek eylemi
29 Haziran 2015 21:57

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyesi bir grup, mali açıdan zor durumdaki Yunanistan Hükümeti’ne destek amacıyla eylem yaptı.

 
İstiklal Caddesi üzerindeki Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu binası önünde saat 19.30 sıralarında toplanan grup, üzerinde Yunanca ve Türkçe “Yaşasın Halkların Kardeşliği” ve “Halklarımızın Mücadelesi Kapitalist Zinciri Kıracak” yazılı pankart açtı. Ellerinde Yunanca ve Türkçe yazılmış dövizler de taşıyan grup üyeleri sık sık Yunan Hükümeti lehine slogan attı.

 

 

Grup adına basın açıklaması yapan Doğukan Ünlü, Yunanistan halkı, hükümeti ve Syriza Partisi ile dayanışma için toplandıklarını belirterek, şunları söyledi:

 

 

“Adalet, eşitlik ve demokrasi adına kemer sıkmaya karşı verdikleri mücadelede Yunanistan halkı ve hükümetiyle birlikteyiz. Mücadeleleri, bize başka bir Avrupa’nın mümkün olduğunu gösteriyor. 2010 ve 2012’de Yunanistan’a dayattıkları kemer sıkma politikalarına rağmen EC-ECB-IMF hâlâ çözümsüzlüğe yol açan politikalarda ısrar ediyor ve Yunanistan halkının demokratik tercihine bakmaksızın, Yunanistan hükümetinin önerilerine katı bir olumsuzlukla yaklaşmaya devam ediyor.

 

 

Yunanistan ile yapılan görüşmelerin ekonomik olduğu kadar güçlü sosyal ve siyasi yansımalarının olduğu herkesçe bilinmektedir. Avrupa halklarına kemer sıkma politikalarının dayatılması dışında, taraflar arasında kabul edilebilir daha makul anlaşmaların olabileceğine inanıyoruz. Yunanistan hükümetinin karşılıklı bir uzlaşmaya varmak için gösterdiği çabalara diğer tarafların da olumlu bir cevap vermelerini ummaktayız.”
Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

 
Murat DELİKLİTAŞ – Özgür EREN / İstanbul DH