HDP’den Gazi’de yaşanan olaylarla ilgili açıklama

HDP’den Gazi’de yaşanan olaylarla ilgili açıklama
1 Ağustos 2014 08:31

HDP İstanbul İl Örgütü, Gazi Mahallesi’nde yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, ” Yaşanan gerginliği bir an evvel sona erdirmek arzusuyla herkesin sağduyulu ve itidalli davranması için azami derecede çaba gösterdik” dedi.

 

HDP İstanbul İl Örgütü’nden Gazi Mahallesi’nde yaşanan olaylarla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Birkaç gün önce Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Selahattin Demirtaş’ı desteklemek üzere Nurtepe Mahallesi’nde açılan Özgür Demokratik Alevi Derneği’nin standına kendini Halk Cephesi olarak tanımlayan bir grubun saldırması üzerine başlayan gerginlik, İstanbul’un değişik semtlerine de yayılmış, en son Gazi Mahallesi’nde 14 yaşındaki İbrahim Öksüz isimli gencimizin provokatör bir namludan çıkan bir mermiyle ölümü, olayları çok kaygı verici bir noktaya getirmiştir.

 

Halkların Demokratik Partisi olarak gerek yaptığımız resmi açıklamalarda gerekse yapılan görüşmelerde yaşanan gerginliği bir an evvel sona erdirmek arzusuyla herkesin sağduyulu ve itidalli davranması için azami derecede çaba gösterdik.

 

Yapılan görüşmelerde gerilimin ortadan kalktığı ve sorunun çözüldüğünü düşünmüştük. Ancak görülüyor ki, tam da Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş’ın gecekondu yoksulları ve Alevilerle güçlü bağlar kurduğu bir süreçte bir takım devrimci kılıklı karanlık güçlerin devreye soktuğu proje başarıya ulaştı ve 14 yaşında bir genci aramızdan aldı. Bu kanlı provokasyonun fikir babaları ve uygulayıcıları yaptıkları ile ne kadar övünseler azdır!

 

HDP olarak; kendisine devrimci diyen ancak birkaç gündür kışkırtıcı tavırlarını ısrarla sürdüren, en demokratik hakkımız olan seçim çalışmalarımızı engellemeye çalışan, stantlarımıza saldıran, partimiz ve kitlemiz hakkında akla hayale sığmayacak kara propagandalar yapmakta beis görmeyen Halk Cephesi’ni bu çatışmayı ve şiddeti körükleyen tavrından bir an evvel vazgeçmeye çağırıyoruz.
Ayrıca yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybeden 14 yaşındaki İbrahim Öksüz’e rahmet, acılı ailesine baş sağlığı diliyoruz. Bu cinayetin bütün çıplaklığı ile açığa çıkarılması ve sorumlularının cezalandırılması için bütün hukuki yolların açılmasını talep ediyoruz.
Barış demokrasi ve özgürlük yürüyüşümüz, hangi karanlık tezgâhla, kimler tarafından engellenmeye çalışırsa çalışılsın, mutlaka başarıya ulaşacak ve bu topraklarda özgürlük dolu kardeşçe bir yaşam mutlaka tesis edilecektir.”