HDP’den Azadiya Welat açıklaması!

HDP’den Azadiya Welat açıklaması!
14 Ekim 2014 23:18

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Azadiya Welat Gazetesi çalışanı Kadri Bağdu’nun Adana’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi ile ilgili açıklama yayımladı.

 

Yapılan yazılı açıklamada HDP’liler, gerçekleştirilen silahlı saldırının planlı ve örgütlü olduğunu savunarak, “Güpe gündüz bir gazete dağıtımcısının sokak ortasında ensesine kurşun sıkılarak katledilmesi 1990’lardaki kontra saldırılarını hatırlatmaktadır. Bugüne kadar onlarca özgür basın emekçisi devlet destekli kontra saldırıları sonucu hayatını kaybetmiştir. Adana’daki cinayet de aynı yöntemle işlenmiştir. Sokak ortasında bir basın emekçisine kurşun sıkanların belli yerlerden destek aldığı açıktır” ifadelerini kullandı.

 

HDP eş genel başkanlarının ortak yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:

 

“Adana’da bu sabah uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Azadiya Welat Gazetesi çalışanı, özgür basın emekçisi Kadri Bağdu’nun hayatını kaybetmiş olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve Azadiya Welat Gazetesi çalışanlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

 

Özgür basına yönelik gerçekleştirilen bu karanlık saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bağdu’nun Adana kent merkezinde gazete dağıtımı sırasında uğramış olduğu silahlı saldırı sıradan bir cinayet değildir. Bu saldırı planlı ve örgütlüdür. Güpe gündüz bir gazete dağıtımcısının sokak ortasında ensesine kurşun sıkılarak katledilmesi 1990’lardaki kontra saldırılarını hatırlatmaktadır. Bugüne kadar onlarca özgür basın emekçisi devlet destekli kontra saldırıları sonucu hayatını kaybetmiştir.

 

Adana’daki cinayet de aynı yöntemle işlenmiştir. Sokak ortasında bir basın emekçisine kurşun sıkanların belli yerlerden destek aldığı açıktır. Bu cinayetin bütün yönleriyle araştırılması, aydınlatılması ve saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin derhal yargı önüne çıkartılması gerekir. İçişleri Bakanlığını göreve çağırıyoruz.

 

Adana’daki saldırının hedefi aynı zamanda özgür basındır. Azadiya Welat Gazetesi Kürt halkının anadilinde yayın yapan bir gazetedir. Bugüne kadar defalarca saldırıya uğramış, gazetenin yazıişleri müdürü ve çalışanları tutuklanmış ve onlarca yıl hapis cezasıyla cezalandırılmıştır. Kadri Bağdu şahsında tüm özgür basın şehitlerini saygıyla anıyoruz. Onların mücadelesi, aydınlattığı yol bizlerin de aydınlık yolu olacaktır. Bir kez daha Bağdu’ya Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm Azadiya Welat çalışanlarına başsağlığı diliyoruz.”