HDP’den Arınç’ın sözlerine yanıt!

HDP’den Arınç’ın sözlerine yanıt!
25 Kasım 2014 14:55

Başbakan Yardımcısı Bülent Arıç’ın, Abdullah Öcalan’ın itibarsızlaştırıldığı yönündeki açıklamalarına HDP Muş Milletvekili Demir Çelik’den cevap geldi.

 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın dün Bakanlar Kurulu toplantısının ardından söylediği; “Öcalan’ın bile talep etmediği, onun taleplerinin dışında bir takım ileri sürmek suretiyle Öcalan’ı da zor duruma düşürdüğünüzü bilmiyor musunuz? Siz kimin sözcülüğünü yapıyorsunuz da Öcalan’ı itibarsız hale getirmek istiyorsunuz?” sözlerine HDP’li Pervin Buldan ve Demir Çelik yanıt verdi.

 
HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan; “Sayın Bülent Arınç’ın her zaman yaptığı şeylerden birisi” diyerek, açıklamayı Selahattin Demirtaş’ın yapacağını söyledi. HDP Muş Milletvekili Demir Çelik ise; “Bu her şeyden önce mesnetsiz ve doğru olmayan bir yaklaşımdır. Abdullah Öcalan bir halk önderidir. Kürt halk önderi olarak bizim tarafımızdan tarif edilen bir noktadayken onu itibarsızlaştırmak bizim hakkımız da değil, haddimize de değil. Biz Abdullah Öcalan’ın barışsever bir şahsiyet olması ötesinde halk önderi olma kimliği giderek insanlık tarafından taktir görmüşken, adalet, eşitlik, ve özgürlük yönlü talepleri etrafında insanlık ayağa kalkmışken bizim hakkımız olamaz. Biz Abdullah Öcalan’ın arkasındayız, inadına da barış mücadelesinin etrafında kenetlenmiş onu bekliyoruz” dedi.

 
“DEVLET KEYFİ DAVRANIYOR”

 
Çelik; Öcalan’a sekretarya konusu ile ilgili sorulara ise; “Süreç adil, şeffaf, toplum ve kamuoyu tarafından izlenebilir bir noktaya taşınmış olsaydı kimin ne söz verip yerine getirip getirmediğini bilebilirdik. Devlet keyfi davranıyor. Devlet söz veriyor ve yerine getirmiyor, suçu da hep birilerine havale ederek günah keçisi ilan ediyor. Süreç vazgeçilmez se biran evvel Meclise taşınmalı” diye cevapladı.