‘Hazine arazisini aralarında paylaştılar’ iddiası!

‘Hazine arazisini aralarında paylaştılar’ iddiası!
18 Ekim 2018 11:10

Mülkiyeti Hazine’ye ait Çekmeköy’deki eski askeri arazinin 20 bin metrekaresi Akkanat Vakfı’na, 60 bin metrekaresi ise Türk Alman Üniversitesi’ne verildi

 

 

Uğur Şahin / Birgün

 

 

Mülkiyeti Hazine’ye ait olan ve 20 bin metrekaresi Akkanat Vakfı’na tahsis edilen İstanbul Çekmeköy’deki eski askeri arazinin yaklaşık 60 bin metrekaresi, Türk Alman Üniversitesi için imara açıldı.

Çekmeköy Taşdelen Mahallesi’ndeki 57 bin 590 metrekarelik alana ilişkin imar planı hazırladı. Söz konusu planla, “özel eğitim tesisi” fonkiyonu getirilen askeri araziye, ‘teknoloji geliştirme bölgesi’ tanımı yapıldı. Türk Alman Üniversitesi’nin talebi doğrultusunda hazırlanan planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu da ‘uygun’ bularak onayladı. Plana dair Milli Savunma Bakanlığı ‘olumlu’ görüş verirken, Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü, ‘şartlı olumlu’ görüş verdi.

 

Kamu yararı varmış!
Üzerinde ağaçların bulunduğu alana ilişkin imar planı değişikliğinde, Türk Alman Üniversitesi’nin Teknokent kurmasının ‘zorunlu hale geldiği’ ifade edilerek, ‘kamu yararı’ vurgusu yapıldı. Ancak söz konusu arazi, Maliye Hazinesi’ne ait ve Ömerli Baraj Havzası’nın uzun mesafeli koruma alanında kalıyor.

BirGün’e konuşan eski İBB Meclisi’nin CHP’li üyesi Hüseyin Sağ, Akkanat Vakfı ile Türk Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halit Akkanat arasındaki ‘bağlantıya’ dikkat çekti. Akkanat Vakfı’nın Esenler’de, ‘Halil Akkanat Çok Programlı Lisesi’ni inşa ettirdiğinin altını çizen CHP’li Sağ, iki arazinin üzerinde yaşanan ‘tesadüf’e vurgu yaptı.

 

 

https://www.birgun.net/haber-detay/hazine-arazisini-aralarinda-paylastilar-233990.html