Hayvan otlatma tartışması!.. 2 ölü!

Hayvan otlatma tartışması!.. 2 ölü!
30 Ocak 2015 19:46

Manisa’nın Ahmetli İlçesi’nde arazide hayvan otlatma meselesi yüzünden çıktığı ileri sürülen silahlı kavgada vurulan 24 yaşındaki Mehmet Dinç ile ağabeyi 29 yaşındaki Faruk Dinç yaşamını yitirdi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

 

Olay, bugün saat 16.00 sıralarında, büyükşehir yasasından önce köy olan Kargın Mahallesi’nde meydana geldi. Koyunlarını otlatan Mehmet Dinç ile ağabeyi evli ve üç çocuk babası Faruk Dinç, iddiaya göre, hayvanların otladığı arazinin sahipleri Eşref B., oğulları Ahmet B. ve Ali B. ile tartışmaya başladı. Önceden de aynı konudan aralarında husumet bulunduğu belirtilen iki grup arasında büyüyen tartışma, silahlı kavgaya dönüştü.

 

İddiaya göre iki kardeşi kesme av tüfeği ve tabancayla göğsünden yaralayan 3 zanlı, olay yerinden kaçtı. Silah sesini duyarak olay yerine koşanlar, yakınları olan Dinç kardeşleri kanlar içinde yerde yatarken buldu. Dinç kardeşler yakınlarının otomobilleriyle Turgutlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralı iki kardeş hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ölüm haberini alan yakınları sinir krizi geçirdi, gözyaşı döktü.

 

Olayın ardından Eşref B. ile Ali B. jandarmaya teslim oldu. Ahmet B. ise jandarma tarafından yakalandı. Üç zanlı gözaltına alınarak İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı’na götürüldü. Jandarma, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

 

Tuncel YILMAZ / TURGUTLU (Manisa) (DHA)