Hayri İnönü’yü mafyanın elinden kim kurtaracak?

Hayri İnönü’yü mafyanın elinden kim kurtaracak?
22 Aralık 2014 10:00

Türkiye ve İstanbul’un en büyük ilçelerinden olan Şişli’de demokratik modern Cumhuriyete yakışmayacak çok ilginç olaylar oluyor ki, utanılacak ve kanun devletine yakışmayacak bir durumdur.

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

 

Kamuoyu olayı çok yakından biliyor.

 

 

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eski başkan Mustafa Sarıgül ve belediye meclis üyesi olan oğlu Emir tarafından tehdit edilip baskı yapılması olayıdır.

 

 

Öncelikle bir tespiti ortaya koyalım; Sarıgüller demokrasiyi içlerine sindirememiş bir şekilde Şişli ve orada yaşayan yurttaşları kendi mülkleri gibi sanıyorlar.

 

 

Neden?

 

 

Bu tehditin arkasında Hayri İnönü’ye ”Şişli Belediye Başkanlığını, ben Mustafa Sarıgül olmasaydı sen asla belediye başkanı olamazdın” mesajı yatmaktadır.

 

 

Yani baba-oğul ”Biz ne dersek sen onu yapacaksın, biz senin velinimetiniz” demek istiyorlar.

 

 

Var mı böyle üç kuruşa beş köfte?

 

 

Sen kim oluyorsun yahu?

 

 

Dün başkandın, demokratik yöntemlerle seçildin ama bugün yoksun?

 

 

Bugün belediye başkanı, adını ortaya koyarak seçilen Hayri İnönü’dür.

 

 

Ey Mustafa Sarıgül, senin eğer halkta yeteri kadar karşılığın olsaydı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanırdın, nedir bu afra tafralar.

 

 

Polisin, jandarmanın, adliyenin olduğu bir metropol kentte mevcut belediye başkanı çocukları üzerinden tehdit ediliyor, danışmanı kameralara yansıdığı şekilde hırpalanıyor ama kimsenin kılı kıpırdamıyor.

 

 

Hukuk devleti adına bu çok vahim bir durumdur.

 

 

Kamu adına Cumhuriyet savcılarının olaylar ortaya çıktığı andan itibaren soruşturma başlatması gerekirdi ama çıt ses yok.

 

 

O zaman bu ülkede fiziksel olarak gücü yeten her şeye hakim vaziyete mi gelecek?

 

 

Bu köşeden iddia ile söylüyorum ki, olay yargıya taşındığı zaman bu tehditlerin altında yıllardır biriken pisliklerin ortaya çıkması çok büyük olasıdır.

 

 

Zaten, kanaatimce Hayri İnönü ve eşine Amerika’da yaşayan çocukları üzerinden yapılan tehditlerin en temel nedeni uzun yıllar, yani birkaç dönem belediye başkanlığı sırasında biriken yasadışı işlemler olabilir mi?

 

 

Şunu da çok iyi anlamaktayız ki, Hayri İnönü dürüstlük konusunda çok titiz ve israfın karşısında olarak yararlı icraatlara imza atmak istiyor.

 

 

Böyle bir olumlu tutumun nedenini çok iyi anlıyoruz.

 

 

Atatürk ile birlikte Cumhuriyet’in kurucularından olan ve Türkiye’yi yokluk, 2.Dünya savaşı yıllarındaki sıkıntılardan ustalıkla, dürüstçe yöneterek milleti düzlüğe çıkarmış olan rahmetli İsmet İnönü’nün genetik mirasını taşımak Hayri İnönü’yü yanlışlara itmeyen, yolsuzluklara pirim vermeyen davranışlara ittiği kesindir.

 

 

Şişli modern Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dünyaya açılan aydınlık yüzü.

 

 

Şişli 77 milyon yurttaşın, hepimizin.

 

 

CHP’li olmasak da yurttaşlık bilinci ile Şişli’ye ve bu bağlamda başkan Hayri İnönü’ye sahip çıkmak zorundayız.

 

 

Ben bu köşeden, bir siyasi olmakla birlikte öncelikle bir yurttaş olarak hem Yargı hem de CHP üst yönetimi hem de Hükümete seslenmek istiyorum.

 

 

Öncelikle Yargı’nın bu olaylara el koyarak bu kadar büyük çapta tehditi gerektirecek hangi nedenlerin olabileceğini bulması gerekmektedir ki, kamuoyu vicdanı rahat edebilsin.

 

 

İkincisi, CHP üst yönetiminin de Merkez Disiplin Kurulu’nu devreye sokarak bir ana muhalefet partisine yakışmayacak çirkin olayları tespit edip, faillerini derhal cezalandırması ve partiden ihraç etmesi kaçınılmaz olmalıdır.

 

 

Aksi halde seçmenin zihninde çok yanlış algı uyandırırsınız ki, zaten AKP yetkilileri bu olayı şimdiden kullanmaya başladılar bile.

 

 

17/25 Aralık hırsızlık, yolsuzluk ve rüşvet pisliklerini eleştiren CHP üst yönetimi Şişli Belediyesi’ndeki bu çirkin olaylara asla kayıtsız kalamaz.

 

 

Aksi halde iktidarı eleştirdiği olayların altında kalması mukadderdir.

 

 

Ulusalcı diye partiden ihraç olaylarını gerçekleştiren bir CHP, geçmişteki olumsuz olayların üstünü örtmek ve yine aynı işlere devam etmek için tehdit olayları nedeni ile ihraç yapmadığı taktirde çok büyük oy kaybedecektir.

 

 

Adamdaki pervasız kabadayılığa bakın, kendi emrinde ve taraftarı imajı vermek için yirmi dokuz meclis üyesini arkasına alarak basın toplantısı yapıp, gözdağı vermeye babasının teşviki ile devam ediyor.

 

 

Yani Hayri İnönü’ye diyor ki, meclis çoğunluğu benim yanımda, seni istediğim zaman başkanlıktan indiririm.

 

 

Malum, belediye meclis çoğunluğu karar verirse belediye başkanını başkanlıktan düşürür.

 

 

Böyle bir parti disiplini olabilir mi?

 

 

Tam bir rezalet ve kamuoyu önünde açık tehdit.

 

 

Yazıklar olsun.

 

 

Eğer CHP üst yönetimi disiplin kanalını işletmediği taktirde gelecek günlerde olaylar hızla gelişecektir.

 

 

Üçüncü olarak, Hükümetin durumdan vazife çıkararak geçmiş yıllara ait dosyalara el koyması ve incelemeye almasıdır.

 

 

Eğer dosyalar temiz ise bu kadar hem de şimdiki başkanın evlatlarını ölümle tehditin neden ne olabilir ki?

 

 

‘’Türkiye Değişim Hareketi’’ ile yıllar önce partileşmeye gideceğini açıklayan Mustafa Sarrıgül bu yolla bir yığın insanın hayalleri ve çoluk çocuklarının rızıkları ile oynayıp sonra da kendine güvenenleri yüzüstü bıraktıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı da kaybedince siyaseten bitmiş, toplumda hiçbir karşılığı kalmamıştır.

 

 

Deniz Baykal döneminden itibaren Mustafa Sarıgül’ün siyasal sicilinde kayıtlı olan algı kavgacılık ve demokratik hukuk yolu ile elde edemediklerini zora başvurarak alma şeklindedir.

 

 

Şimdi, oğlu Emir Sarıgül ondan geri mi kalıyor; belli ki babasının rahle-i tedrisinden geçmiş olarak tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş.

 

 

Demokratik hukuk devletine giden yol, kabadayılığın sembolü olan ‘’yumurta topuk sivri burun ayakkabı’’ların topuk ve sivri burunları kanun yolu ile çok sert olarak kırılır.

 

 

Mustafa Sarıgül 2015 seçimlerinde milletvekili seçildiği taktirde CHP genel başkanlığına aday olacağını ve Deniz Baykal dönemindeki Kurultay hadiselerine yine imza atacağından kuşku duymayarak tüm yetkilileri yasalar adına göreve davet ediyorum.

 

 

Yerel seçim öncesi bu köşede Mustafa Sarıgül’ün İBB’ye aday yapılmaması konusunu aralıklarla birkaç yazı da nedenleri ile analiz etmiş ve CHP üst yönetimini uyarmıştım ki bunlardan biri olan ve 13 Şubat 2013’de yazdığım ‘’SARIGÜL ADAY YAPILIRSA CHP ÇOK BÜYÜK YENİLGİ ALIR’’ adlı makale idi ki, linki hemen aşağıdadır.

 

 

http://www.halkinhabercisi.com/sarigul-aday-yapilirsa-chp-cok-buyuk-yenilgi-alir

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!