Hayri İnönü’den İhsan Özkes’e yanıt: Şiddetle…

Hayri İnönü’den İhsan Özkes’e yanıt: Şiddetle…
18 Aralık 2014 17:50

CHP Milletvekili İhsan Özkes’in ”İnönü, ‘Tehdit yok’ demişti” açıklamasının ardından yazılı açıklama yapan Hayri İnönü: Özkes şahsımın Emir Sarıgül ile ilgili beyanlarını, Mustafa Sarıgül ile ilgili konuyla içiçe katarak kamuoyuna beyanatta bulunması şahsımı töhmet altında bırakmaktadır.

 

 

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eşi Doç. Nazlı İnönü’nün Hürriyet gazetesinde yayınlanan röportajda, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini iddia etmesi üzerine CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu’nun iki tarafı uzlaştırmakla görevlendirdiği Özkes, ”Hayri İnönü’ye hem birebir hem de Sarıgül’ün de olduğu görüşmemizde kendisine basında yer aldığı gibi tehdit olup olmadığını sordum. Aynı soruyu Genel Başkanımız da sordu. Her iki yerde de İnönü, ‘yok’ dedi. Son yaptığımız görüşmeden de tokalaşarak ve uzlaşarak ayrılmışlardı’‘ diye konuştu.

 

 

‘Şiddetle tezkip ediyorum’

 

 
Hayri İnönü, Özkes’in bu açıklaması üzerine yaptığı yazılı açıklamada ”Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile 16 Aralık’ta yapmış olduğumuz toplantıdan önce eşimin vermiş olduğu röportaj, tedirgin ve korkmuş bir annenin duygularını ifade etmektedir. Belediyemiz Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül hakkındaki görüşmelerin, eşimin ifade ettiği Mustafa Sarıgül ile yaşanmışlıklarla birbirine karıştırılarak algıların yanıltılması kabul edilebilir değildir. Eşimin vurguladığı hususlar özellikle Mustafa Sarıgül’e yöneliktir. Sayın İhsan Özkes şahsımın Emir Sarıgül ile ilgili beyanlarını, Mustafa Sarıgül ile ilgili konuyla içiçe katarak kamuoyuna beyanatta bulunması şahsımı töhmet altında bırakmaktadır. Makamımın ve şahsımın yıpratılmasına neden olmaktadır. Bu nedenlerle şu ana kadar eşim ve şahsımla ilgili konuşulanlardan ve yaşanılanlardan farklı, gerçeğe aykırı yapılmış tüm açıklamaları ve beyanatları şiddetle tezkip ettiğimi kamuoyunun bilgilerine sunarım.” dedi.