Havalimanında ‘flashmob’lu opera tanıtımı

Havalimanında ‘flashmob’lu opera tanıtımı
25 Mart 2015 19:24

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) sanatçıları, cumartesi prömiyeri için sahne alacakları ‘Ali Baba ve 40′ operasının tanıtımını Antalya Havalimanı’nda ‘flashmob’ gösterisiyle yaptı.

 

ANTDOB sanatçıları, dünya opera evleri repertuvarına girmiş ilk Türk operası ‘Ali Baba ve 40’tan bazı bölümleri, sezon prömiyeri öncesi Antalya Havalimanı’nda sahneledi. Opera sanatçıları cumartesi günü Haşim İşcan Kültür Merkezi’ndeki prömiyer öncesi ICF Airports işbirliğiyle eseri havalimanı dış hatlar terminalinde flashmob gösterisiyle tanıttı. Flashmob için havalimanına piyona geldi, sanatçılar kostümleriyle terminalde yerlerini aldı. Piyanodan yükselen notalara sanatçılar oyunda seslendirdikleri eserlerle eşlik etti. Tatil için Antalya’ya indikleri anda havalimanında operayla karşılanan turistlerin ilgisi ise yoğun oldu. Cep telefonları bu farklı anı kaydetmek için kayda girerken, kostümlü sanatçılar çocukların ilgi odağı oldu.

 

Türkiye’de 1991 yılından bu yana Türkiye’deki tüm operalar tarafından Türkçe seslendirilen Ali Baba ve 40, Türk müziğinin coşku, neşe ve dinamizm imkanlarını ustaca ortaya koyuyor. Sezon prömiyerine hazırlanan eserin orkestra şefliğini Caner Ruhselman, koro şefliğini Mahir Seyrek üstlenirken, dekor tasarımı İsmail Dede, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer, koreografisi Kürşat Kılıç ve ışık tasarımı Fuat Gök imzasını taşıyor.

 

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)